hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hafızlık İle İlgili Hadisler: Peygamber Efendimizin Hafızlık İle İlgili Sözleri...

    Hafızlık İle İlgili Hadisler: Peygamber Efendimizin Hafızlık İle İlgili Sözleri...
    expand

    Hafızlık İslam dinin içerisinde çok özel bir yere sahiptir. Hafız Kuran-ı kerim Ezbere okuyan kişilere verilen unvan olarak tanımlanmaktadır. Peygamber efendimiz Hafızlık ile ilgili birçok hadisleri vardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hafızlık İle İlgili Hadisler

    Hz Muhammet Mustafa SAV hafızlık ile ilgili birçok hadisleri yer almaktadır. Buna göre;

    Kim Kuran-ı okur ezberler helalini ve haramını doğru olarak ayırt edebilirse ve bunlara uyarsa Allah bu sayede o kimseyi cennetine koyar diye buyurmuştur.

    Yine Hz Peygamberimizin bir başka hafızlık ile ilgili hadislerinden Kim Kuran-ı Kerimi küçük yaşlarda öğrenirse Kuran onun kanına ve etine işler diye buyurmuştur.

    Peygamber Efendimizin Hafızlık İle İlgili Sözleri...

    HZ Peygamberimizin hafızlık ile ilgili sözleri arasında Size öyle bir emanet bırakıyorum ki ona sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu hiç şaşırmazsınız Emanet Kuran-ı Kerim ve sünnettir.

    Hafızların cennet makamı yüksek olarak kabul edilmektedir. Peygamberimizin hafızlık ile ilgili sözleri arasında Çocuklarını yetiştirirken 3 önemli konuya dikkat ederek yetiştirin peygamber sevgisi, Ehli beyt sevgisi ve kuran kıraati Kuran hafızları hiç bir gölgenin bulunmadığı kıyamet günü peygamber ve arşın gölgesinde olacaklardır. belirtmiştir.

    Hafız olan kişiler Kuran-ı Kerimi sadece okumakla kalmazlar aynı zamanda Allah’ın kelamını hayatlarına düstur ederler yüksek ahlak ve Allah’ın emirlerini yerine getirdiklerinden dolayı Allah’ın razı olduğu kullar arasında yer alırlar. Bu durum büyük mükafatı gerektirir. Mükafatların en büyüğü Rab cenneti ile müjdelemiştir.

    Hafız olmak kelime anlamı ezberde tutmak, saklamak ve korumak olarak ifade edilmektedir. Kuran-ı Kerim kalbine yazan kişilere de hafız olarak ifade edilmektedir. İslam dini hafızlığa ayrı bir önem ve değer vermektedir. Dolayısıyla faziletleri de bulunmaktadır.

    Hafız Olmanın Faziletleri Nelerdir?

    Çocuk yaşta Kuran-ı Kerim ezberlemek duyusal ve bilişsel yeteneklerin erken gelişmesine sebep olmaktadır. Bu durum çocukların eğitim hayatında başarılı olmasını sağlamaktadır. Hafızlığın bir diğer önemli özelliği ise Kuran-ı Kerimi ezberleyen kişilerin Allah yolunda olan yüksek ahlaklı kimseler olmaktadır. Bu durum ahiret hayatını güzelleştirecek ve cennet ile mükafatlandırılacaklardır.

    Hafız olmak sevap kazanmak ve katlamak için çok önemlidir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken ince bir çizgi vardır. Bir kimse hafızlığı sadece Allah rızasını almak ve ahiret hayatına bir kazanç olarak görmesi gerekmektedir.

    Hafızlık ne kadar erken yaşta olursa o kadar fazileti yüksek olacaktır. Ortalama 10 yaşında bir çocuk Kuran-ı Kerim eğitimi alarak rahatlıkla hafız olabilmektedir. Bu bağlamda çocukların Kuran Eğitimine önem verilmesi Allah’ın rızası için öğretilmesi uygun olacaktır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow