hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hayvanlar İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-I Kerim'de Hayvanlar Hakkındaki Tüm Ayetler...

    Hayvanlar İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-I Kerimde Hayvanlar Hakkındaki Tüm Ayetler...
    expand

    Hayvanlar, İslam dinine göre dilsiz yaratıklardır ve insanlar onların bakımlarını gerçekleştirmek ile yükümlüdür. Hayvanların bakılması ve korunması gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hayvanlar İle İlgili Ayetler ve Mealleri...

    Bakara suresi 171. ayet: 'Allah'ın (cc) daveti karşısında olan tavırları nedeniyle kafirlerin hali, aynı çobanın çağrısını duymasına rağmen bu sözleri anlamsız bir ses olarak algılayan sürünün durumuna benzer. Onlar sağır, dilsiz ve aynı zamanda körlerdir. Çünkü akıllarını kullanmazlar.'

    Al'i İmran suresi 14. ayet: 'Kadınlara, oğullara, yükler ile altın ve gümüş yığınlarına, iyi cins olan salma atlara, ekinlere ve sağmal hayvanlara olan düşkünlük isteği insanlara daha cazip geldi. Bunlar, dünya hayatının geçici metaından ibarettir. Asıl varılacak olan güzel yer, Allah (cc) yanındadır.

    Maide suresi 1. ayet: 'Ey iman edenler! Yapmış olduğunuz anlaşmaları tam bir şekilde yerine getirin. Haram olduğu size bildirilmiş ve bildirilecek olanların dışındaki hayvan etleri size helal kılınmıştır. Ancak ihramlıyken avlanmanız helal olmaz. Şüphesiz ki Allah (cc) dilediği hükmü verendir.

    Kuran-ı Kerim'de Hayvanlar Hakkındaki Tüm Ayetler...

    'Rasulüm! Senden, kendilerine neleri helal kıldığını soruyorlar. De ki 'size tüm iyi ve temiz şeyler helal kılınmıştır. Allah'ın (cc) size öğretmiş olduğu bilgi ile eğitmiş olduğunuz avcı hayvanların, sizin için yakalamış olduklarını yiyin ve ava gönderirken üzerlerine de Allah'ın (cc) ismini anın. Allah'a (cc) karşı gelmekten de sakının, çünkü Allah (cc) hesabı en hızlı görendir.' (Maide suresi 4. ayet)

    'Allah'ın (cc) yarattığı ekin ve hayvanlardan Allah'a (cc) bir pay ayıranlar 'Bu Allah'ın (cc), bu da ona ortak koştuğumuz tanrıların' dediler. Tanrıları için ayırdıklarından Allah (cc) için bir şey harcamadılar fakat Allah (cc) için ayırdıklarından tanrıları adına harcadılar. Verdikleri hüküm çok kötüdür.' (En'am suresi 136. ayet)

    'Hayvanları da o yarattı. Onlarda sizin için elbise yapmanızı sağlayan deri, kıl, yün gibi şeyler ve daha bir sürü faydalar vardır. Aynı zamanda onların bir kısmının etlerini ve ürettiklerini de yersiniz.' (Nahl suresi 5. ayet)

    İslam Dininde Hayvan Sevgisi Nasıldır?

    Özellikle Osmanlı devletinin döneminde sahipsiz olan hayvanların bakılması ve korunması devlet tarafından sağlanır. Hayvan haklarının korunmasında toplumsal sağduyunun da payı bulunur. İslam dininde hayvanlar dilsiz canlılardır ve onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak gerekir.

    Allah (cc) Hayvanlar İçin Ne Der?

    Allah (cc) ayetlerinde hayvanlar ile ilgili birçok bilgi sunmuştur. Bir ayetinde de 'Yeryüzünde yürüyen tüm hayvanlar ve kanatları ile uçan kuşlar da sizin gibi birer ümmettir' buyurmuştur. Hayvan haklarını korumak ve onların bakımlarını gerçekleştirmek oldukça önemlidir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow