hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Huriler İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-I Kerim'de Huriler Hakkındaki Tüm Ayetler...

    Huriler İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-I Kerimde Huriler Hakkındaki Tüm Ayetler...
    expand

    Kur'an içerisinde yer alan ayetler ahiret döneminde yaşanacakları ifade etmektedir. Bu ayetler huriler ile ilgili de pek çok konuya değinir. Kur'an-ı Kerim'de Duhân 54. Ayet "İşte onları böyle mükâfatlandırır, kendilerini güzel gözlü hûrilerle evlendiririz." tesfiri yapılmaktadır. Bunun gibi farklı ayetler de huriler ile ilgili müminlere bilgiler vermektedir. Ahiret dönemini merak eden kişiler ayetleri ve onların anlamlarını araştırarak ahiret zamanı ile ilgili bilgi sahibi olmaktadır. Cennet ehli olan kişileri farklı müjdeler beklemektedir. Bu müjdeler arasında huriler hakkında ayetler bulunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Huriler İle İlgili Ayetler ve Mealleri Nelerdir?

    Huriler ile ilgili ayetler cennet ve cehennem hakkında da pek çok mesaj vermektedir. Dünya hayatını ahirete uygun şekilde yaşayanları bekleyen müjdelerden biri de hurilerdir. Huriler insanları memnun etmek adına cennette yer alır. Huriler ile alakalı Kuran-ı Kerim içerisinde yer alan ayetlerden biri Tûr 20. Ayetidir.

    Bu ayet içerisinde "Sıra sıra dizilmiş koltuklara yaslanacaklar. Onları tatlı dilli, güler yüzlü, güzel gözlü tertemiz cennet hanımlarıyla evlendire­ceğiz." ifadesi yer almaktadır. Aynı zamanda Rahmân suresi 72. Ayet içerisinde de "Onlar çadırlarda sadece eşleri için ayrılmış gözlerinin siyahı simsiyah, beyazı bembeyaz fevkalade güzel hûrilerdir." tesfiri bulunmaktadır.

    Kuran-ı Kerim'de Huriler Hakkındaki Tüm Ayetler Nelerdir?

    Kuran-ı Kerimde yer alan huri ayetlerinden biri Vâkıa suresi 22. Ayetidir. Ayet anlamı "Bir de iri gözlü güzel yüzlü hûriler." olarak tesfir edilmektedir. Dünya hayatında kötülüklerden uzak kalmış kişileri cennet hayatında huriler beklemektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu ayetler Kuran içerisinden insanlara aktarılmaktadır. Kuran'da belirtilen bu ayetler ile insanlık kendisine çeki düzen vererek ahirete yoğunlaşmaktadır. Huriler en güzel görünüme sahip olan kişiler olarak tasfir edilmektedir. Bu tasfirlere uygun şekilde ayetler de Kuran'da insanlara aktarılmaktadır.

    Kuran-ı Kerim'de Hurilerden Nasıl Bahsedilir?

    İnsanların cennet hayatından beklentileri vardır. Bunlardan biri hurilerdir. Hurileri merak eden kişiler Kuran içerisinde yer alan ayetleri okuyarak tüm detayları öğrenmektedir. Huriler hem zihni hem de ruhi açıdan insanların yanında olan kişilerdir, şeklinde ifade edilir. Aynı zamanda insanların beklentilerini en iyi şekilde karşılamakla görevlidir. İnsanları mutlu eden ve onların ihtiyaçlarını gideren melekler olarak da ifade edilir.

    Cennet Ehli Olan Kişileri Ahirette Neler Bekler?

    Cennet ehli olan kişiler Kuran'da hurileri konu alan ayetleri okumaktadır. Huriler bakire ve yaşıt olan kişilerdir diye tasfir edilir. Huriler taze kız olarak da adlandırılır. Dünyadaki eşleri cennet hayatındaki hurileri olarak Kuran-ı Kerim'de geçmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow