hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İçki İle İlgili Hadisler: Peygamber Efendimizin İçki İle İlgili Sözleri...

    İçki İle İlgili Hadisler: Peygamber Efendimizin İçki İle İlgili Sözleri...
    expand

    Kuran-ı Kerim içerisinde barındırdığı Allah'ın sözleri ile insanların hayatlarını refah içerisinde birbiriyle saygılı ve sevgi içerisinde maneviyatı güçlü olarak hayatlarını sürdürmesi konusunda yoldaş olarak kabul edilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İçki İle İlgili Hadisler

    Hadisler Peygamber efendimiz Hz Muhammet SAV kuran-ı Kerim içerisinde yer aldığı ayetler ile ilgili doğru orantılı olarak Sahabelerine ve tüm insanlığa söylenen sözleri olarak ifade edilmektedir. Bu bağlamda sarhoş edici tüm maddeler başta içki olmak üzere Kuran-ı Kerimde haram yani yasak olarak sayılmış ortalama 4 ayet sadece içki ve yasaklı maddelerin kullanılmamaları konusunda Allah tarafından indirilmiş ve yasaklanmıştır.

    Peygamber Efendimizin İçki İle İlgili Sözleri...

    Hz Muhammet SAV peygamber efendimizin İçki konusunda birden fazla sözleri yani hadisleri bulunmaktadır. Buna göre Peygamber efendimiz içki konusunda 10 kişi için lanet etmiştir. Buna göre içkiyi satan, İçkiyi taşıyan, İçkiyi içiren, İçki parasını yiyen, İçkiden para kazanan kişiler üzerine lanetini belirtmiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuran- Kerimde içki haram olarak geçen alkol içeren içecek içki olarak ifade edilmektedir. İçkinin birçok hastalığa davetiye çıkardığı ve özellikle beyin fonksiyonlarında arıza ve hastalıklar oluşturduğu başta pozitif bilim olmak üzere ispatlanmıştır.

    Kuran-ı kerim de ise Ey iman edenler İçki, fal, şans okları, kumar, putlar şeytanın necisleridir. Bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz. Kumar ve içki konusunda şeytan insan ile namazın arasına girmek için fırsat kollar demiştir.

    Peygamber Efendimizin İçki konusundaki Sözleri

    Peygamber Efendimiz sav buyurdular ki İçkinin haram olduğu konusunda ayet inmiştir.

    - Alkol içeren tüm içecekler haramdır.
    - İçki tüm kötülüklerin anasıdır.
    - Rahmet melekleri alkollü beşerden uzak durur
    - İçki içenin haya perdesi yırtılır, Şeytan ona yoldaş olur her kötülüğe sevk eder ve iyiliklerden alıkoyar.
    - İçki içenin namazı 40 gün kabul edilmez
    - Kişi mümin ise içki içmez, zina yapmaz ve hırsızlık edemez bunları yapan İslam halkasını boynundan çıkarmış sayılır Allah'a tevbe edilmesiyle Allah tevbesini kabul eder.
    - Alkolün azı da çoğu da haramdır.

    İçki Neden Haramdır?

    İslamiyet içki konusuna alkol içerip içermediğine bakmaktadır. Bu bağlamda alkol alan bir kimse sağlıklı düşünemez ve sarhoşluğun vermiş olduğu etki ile çok daha fazla haram işler ve günaha girmektedir. Bu durumu engellemek ve son pişmanlıkları yaşamamak adına Kur’an-ı Kerim ayetlerinde içkinin haram olduğu belirtilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İçki hastalıklar konusunda ilaca katılan yani ilaç olarak kullanılan alkoller dışında yer almaktadır. Zira bu tip alkoller sarhoş etmez ve ilacın etken maddesini güçlendirmek amacıyla doğru oranda konulmaktadır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow