hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İftira İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-I Kerim'de İftira Hakkındaki Tüm Ayetler...

    İftira İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-I Kerimde İftira Hakkındaki Tüm Ayetler...
    expand

    İftira, gerçek olmayan bir şeyi başkasının üzerine yüklemek demektir. İftira ile ilgili Kur'an'da birçok ayet bulunur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İftira İle İlgili Ayetler ve Mealleri...

     

     Nisa 20: Bir eşin yerine eğer başka bir eş almak isterseniz, onlardan birine bir kantar bile vermiş olsanız, ondan hiçbir şeyi almayın. Onu iftira ve aynı zamanda apaçık bir günah ile mi alacaksınız?

     

     Nisa 48: Şüphesiz ki Allah (cc) kendisine şirk konulmasını kabul etmez. Bunun dışında kalanları da dilediği kimseler için bağışlayıcı olur. Kim de Allah'a (cc) şirk koşarsa, hiç şüphe yok bir günah ile iftirada bulunmuş kabul edilir.

     

     Nisa 50: Bak! Nasıl da Allah'a (cc) yalandan iftirada bulunurlar. Apaçık bir günah olarak yalnızca Allah'a (cc) iftira etmek yeterli olur.

     

     En'am 21: Allah'a (cc) yalan bir şekilde uydurma yapan ve iftira eden, onun ayetlerini yalanlayandan daha zalim kimler olabilir? Şüphesizdir ki o zalimler kurtuluşa eremezler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

     Yunus 69: De ki: 'Yalan uyduran ve Allah'a (cc) iftira edenler kurtuluşa eremezler.'

     

     Kuran-ı Kerim'de İftira Hakkındaki Tüm Ayetler...

     

     A'raf 37: Allah'a (cc) yalan uydurmak, iftira etmek ya da Allah'ın (cc) ayetlerini yalanlamak en zalim olmak için yeter. Bunlara kitaptan nasipleri erişmektedir. Nihayet canlarını almamız için elçilerimizi onlara gönderdiğimizde derler ki: 'Allah'ı (cc) bırakıp dua ettikleriniz nerededir?' derler ki: 'Onlar bizi ter ettiler ve kayboldular.' Ve kafir olduklarına dair de kendileri aleyhine şahitlik etmişlerdir.

     

     Hud 18: 'Allah'a (cc) yalan uydurarak iftira edenlerden daha zalimi olur mu? Bunlar rablerine arz olunmuşlardır. Şahitler: 'Bunlar Allah'a (cc) karşı yalan söyleyen kimselerdir' derler. 'Dikkat edin' Allah'ın (cc) laneti zalimlerin üzerine olur.' derler.'

     

     Nur 5: Bunun ardından tevbe eden ve hallerini düzeltenler müstesna olur. Şüphesiz ki Allah (cc) günahları örten ve bağışlayandır. Gafur olan kullarına karşı merhametli olan rahimdir.

     

     Nur 23: İffetli, hiçbir şeyden habersiz olan mümin kadınlara iftira edenler, dünyada da ahirette de lanetlenmiş olanlardır. Onlar için büyük azaplar vardır.

     

     İftira Nedir?

     

     İftira, bir kimseye gerçek olmayan olumsuz bir durumu, amaçlı olarak, bilerek yüklemektir. Kimse hakkında suç işlememiş olmasına rağmen gerçeğe aykırı bir şekilde suç isnadında bulundurmak ve kişiye yaptırım uygulanmasını sağlamak demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

     İslam'da İftiranın Yeri Nedir?

     

     İslam dininde önemli bir yere sahip olan iftira kavramı Kur'an-ı Kerim'de de tüm Müslümanlar için yasaklanmıştır. Başka birini nedensiz bir şekilde suçlamak ya da ona suç atmak oldukça günah bir davranıştır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow