hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İntihar İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-I Kerim'de İntihar Hakkındaki Tüm Ayetler...

    İntihar İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-I Kerimde İntihar Hakkındaki Tüm Ayetler...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İntihar etmek kişinin kendi canına bilerek son vermesi manasına gelmektedir. Dinimizde ise intihar etmenin büyük günahlar arasında yer aldığını söylemek mümkün olmaktadır. Öldürmek günah olduğu gibi, kişinin kendisini öldürmesi yani intihar etmesi de günah sayılmaktadır. Allah'ın verdiği canı yalnızca Allah alabilir. Kişinin kendi canına kast etmesi ve intihar etmesi de büyük günahlar arasında sayılmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İntihar ile İlgili Ayetler ve Mealleri

    Adam öldürmek ve dolayısıyla intihar etmek, kişinin Allah'a şirk koşmasından sonra en büyük günahlardan birisi olarak ifade edilebilmektedir. İntihar etmek yani cana kıymak, büyük bir günahtır ve affedilmesi zor olan suçlar arasında bildirilmektedir.

    “Kim kendisini dağdan atarak intihar ederse, o Cehennemde devamlı ve ebedî olarak sonsuza kadar kendini dağdan atar. Kim zehir içerek intihar ederse, zehrini eline alır ve Cehennem ateşinin içinde ebedî olarak onu içer. Kim de kendisini bir demir ile öldürürse, demirini eline alır ve Cehennem ateşinin içinde ebedî olarak o demiri karnına saplar.”

    Hz. Muhammed (s.a.v) tarafından ise kişinin bir başkasını veya kendini öldürmesi yani Allah'ın verdiği bir canı alması büyük günahlar arasında zikredilmektedir. Aynı şekilde İbn-i Ömer (r.a) tarafından ise intihar edilmesi çıkışı olmayan ve oldukça tehlikeli ve helak edici bir uçurum olarak ifade edilmiştir.

    Kuran-ı Kerim'de İntihar Hakkındaki Tüm Ayetler

    Kuran'ı Kerim'de de intihar edilmesiyle ilgili olarak çeşitli ayetler yer almaktadır. Allah tarafından verilen can bir emanet olarak ifade edilebilir ve kimsenin verilen canı almaya hakkı yoktur. Bir başkasının canına kıymak yasak olduğu gibi kişinin kendi canına kast etmesi de yasaklanmıştır. Ayetlerde ve hadislerde ise intihar eden bir kişinin kendisini nasıl öldürürse Cehennemde de sürekli olarak aynı şekilde öldürmeye devam edeceği bildirilmiştir.

    Dünyada intihar eden bir kişi, intihar etmek için hangi yöntemi kullanıyorsa, ahirette de aynı şekilde cezalandırılmaya devam edilecektir.

    “Kim, ne ile intihar ederse, kıyamet günü onunla azâb olunur.”

    Peygamber Efendimiz (s.a.v) bildirdiği üzere intihar ederek Allah'ın verdiği canı alan bir kişinin ahirette de cezasının aynı şekilde devam edeceği bildirilmiştir.

    "Ey iman edenler, kendinizi öldürmeyin. Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir."

    "Kim kendisini bıçak gibi keskin bir şeyle öldürmesi halinde ise, cehennem ateşinde de kendisine yine bıçak gibi keskin bir şeyle azap edilir."

    Ayetlerde ve hadislerde de bildirildiği üzere kişinin kendisini öldürme şekli nasıl olursa Cehennemde de azabı aynı şekilde olur.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow