hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadir Gecesi nedir? Kadir Gecesi'nde ne oldu?

    Kadir Gecesi nedir Kadir Gecesinde ne oldu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İslam aleminde her yıl heyecanla beklenen Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan mukaddes üç aylar ocak ayında başladı. Ramazan ayının son günlerine girilmesiyle birlikte gözler Kadir Gecesi tarihine çevrildi. Kadir Gecesi sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece olarak biliniyor. Peki, Kadir Gecesi nedir? Kadir Gecesi'nde ne oldu? İşte önemli detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi 2024 yılında 5 Nisan’da idrak edilecek. Kadir Gecesi'nin önemi ve anlamı Ramazan ayının son günlerine girilmesiyle Müslümanların odaklandığı konulardan biri oldu. "Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul edilen bu mübarek gece ile ilgili lütuf ve izzeti, feyiz ve bereketi bol olan manevi bir fırsat gecesi olacak.

    KADİR GECESİ NEDİR? KADİR GECESİ'NDE NE OLDU?

    Kadir kelimesi sözlükte, “güç, şeref, hüküm, kıymet” anlamlarına gelmektedir. Kadir Gecesi, İslam inancına göre, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olarak kabul edilen, Ramazan ayının son on gününde yer alan çok kutsal bir gecedir. Kur'an-ı Kerim'de "bin aydan daha hayırlı" olarak nitelendirilen bu gece, Müslümanlar için büyük bir öneme sahiptir. Kadir Gecesi'nin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte, genellikle Ramazan ayının 27. gecesi olduğu düşünülür.

    Bu gece, Allah'ın rahmetinin, bağışlamanın ve lütfunun bol olduğuna, duaların kabul edildiğine inanılır. Müslümanlar bu geceyi Kur'an okuyarak, namaz kılarak, dua ederek ve tövbe ederek geçirirler. Kadir Gecesi'nin faziletinden faydalanmak için Müslümanlar gecenin idrak edilmesi amacıyla özellikle Ramazan'ın son on gününde daha yoğun bir ibadet ve dua programı uygularlar. Bu özel gece, aynı zamanda bir iç muhasebe, kendini değerlendirme ve manevi bir arınma fırsatı olarak görülür.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow