hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kandil orucu iftar vakti ne zaman, saat kaçta? 24 Şubat il il akşam namazı saatleri Diyanet!

    Kandil orucu iftar vakti ne zaman, saat kaçta 24 Şubat il il akşam namazı saatleri Diyanet
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Berat Kandili birçok Müslüman için dua, ibadet, tövbe ve manevi yenilenme için bir fırsat olarak kabul edilir. Bu mübarek Berat Kandili'nde oruç tutanlar, akşam ezanı ve iftar saati bilgilerini araştırıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye genelindeki il il namaz vakitlerini ve iftar saatlerini her gün güncel olarak paylaşıyor. Peki, bu akşam ezanı ne zaman, saat kaçta okunacak? İl il İzmir, Bursa, Ankara, İstanbul iftar ve ezan vakti 24 Şubat 2024.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugün Şaban ayının 14. gecesi Berat Kandili... Üç aylar içerisinde yılın üçüncü kandili olan Berat gecesi bu yıl 24 Şubat Cumartesi günü idrak edilecek. Berat Kandili'ni ibadetle geçirmek isteyen vatandaşlar bu anlamlı günün gündüzünde oruç tutuyor. Bugün niyetli olan vatandaşlar "Bu akşam ezan kaçta okunacak, iftar saat kaçta" sorularına yanıt arıyor. Berat Kandili İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ile diğer illerin iftar vakitleri, Diyanet takvimi ile belli oldu. 

    Kandil gecelerinde oruç tutmak, İslam dininde önemli bir ibadettir. Kandil geceleri, dini takvime göre belirlenen özel gecelerdir ve bu gecelerde yapılan duaların, ibadetlerin büyük faziletleri olduğuna inanılır. Kandil gecelerinde oruç tutmak sünnettir ve bu, bir zorunluluk olmamakla birlikte, müminlere tavsiye edilen bir ibadettir. Kandil oruçları, genellikle kandil gecesini takip eden günde tutulur. Berat Kandili'nde oruç tutmak için en faziletli zaman, Berat Kandilini takip eden gündür. Ancak, kandil gecesinden önceki gün de oruç tutulabilir. Kandil oruçlarının nasıl niyet edileceği konusunda, "Niyet ettim Allah rızası için şu kandilin orucunu tutmaya. Kabul eyle Ya Rabb'im." şeklinde niyet edilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İFTAR VAKTİ NE ZAMAN?

    Berat Kandili vesilesiyle nafile orucu tutmak isteyenler iftar vakti ve akşam ezanı araştırmalarına hız kazandırdı. Oruca imsak vaktinde niyetlenen vatandaşlar akşam ezanıyla oruçlarını açmış olacaklar. Oruçlu olan kişinin orucu niyetli olduğu ülke ve şehre göre belirlenir. Türkiye’nin Doğusundaki iller güneşin doğuş ve batış saatine göre daha erken oruç açmakla birlikte Batıya doğru saat ileri gitmektedir. İftar, oruç tutulan günün sonunda oruç açma vakti, oruç bozma zamanı olarak açıklanmıştır. İftar vakti akşam ezanı okunduğu zaman olmaktadır.

    24 ŞUBAT 2024 CUMARTESİ AKŞAM NAMAZI SAATLERİ

    İstanbul akşam ezanı saati: 18:55

    Ankara akşam ezanı saati: 18:40

    İzmir akşam ezanı saati: 19:05

    Antalya akşam ezanı saati: 18:52

    Bursa akşam ezanı saati: 18:55

    TÜM İL VE İLÇELERİN NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

    Berat Kandili için bu gecede yapılan dua ve ibadetlerin özel bir önemi vardır. Berat Kandili, affetme ve bağışlanma gecesi olarak kabul edilir. Bu gecede iftardan sonra yapılan dualar ve ibadetlerle, Allah'tan af dilemek ve rahmetini talep etmek mümkündür. Hz. Muhammed'in bu gecede ettiği dualar arasında, Allah'a sığınma, rızasını talep etme ve O'na hamd etme gibi dualar bulunur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow