Karla kaplı milli park havadan görüntülendi
Bartın ile Kastamonu sınırları arasında yer alan Küre Dağları Milli Parkı'nın zirvelerinde kar kalınlığı 2 metreye ulaştı. Eşsiz güzelliğe bürünen milli park havadan dron ile görüntülendi.
Haberin Devamı
/

2000 yılında milli park ilan edilen Küre Dağları Milli Parkı, 2012'de ise 'Korunan Alanlar Ağı Parkları sertifikası alarak, Avrupa'nın çok özel 13 noktasından biri seçildi.
/

37 bin 753 hektar alana sahip milli park, geçen yıl mayıs ayında da 'European Wilderness Society' tarafından 'Platin Yabanıl' sertifikasına layık görüldü.
Haberin Devamı
/

Ulus ilçesinin bin rakımlı Aşağıköy köyü sınırlarını da içerisine alan Küre Dağları Milli Parkı'nda kar yağışı 3 gün boyunca etkili oldu. Kar yağışının sona ermesinin ardından eşsiz güzelliğe bürünen milli park dron ile havadan görüntülendi.
/

Beyaz örtüye bürünen milli parkta, özellikle Zoni Yaylası, Karadere çayırları, Büyük ve Küçük Küre geçişleri, Drahna Vadisi, Armutlu çayırındaki manzaralar hayran bıraktı.