hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kedi İle İlgili Hadisler: Peygamber Efendimizin Kedi İle İlgili Sözleri...

    Kedi İle İlgili Hadisler: Peygamber Efendimizin Kedi İle İlgili Sözleri...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kedi, dinimizde önemli bir yere sahip olan hayvanlar arasında yer almaktadır. Kuran'ı Kerim'de kediyle ilgili bir bilgi geçmemektedir. Ancak kediyle ilgili olarak bazı hadisler söylenmiştir. Kişinin evde kedi beslemesi ise sevaptır. Evde kedi beslemek çocukların merhamet duygusunu da geliştirici bir etkiye sahip olarak bilinmektedir. Aynı zamanda Peygamber Efendimiz (s.a.v) tarafından da eve bereket getirmesi nedeniyle beslenmesi tavsiye edildiği söylenebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kedi İle İlgili Hadisler


    Dinimizde kedi beslenmesi hayırlı bir iş olarak tavsiye edilmektedir. Kediler necis değildir. Bir gün Ebu Katâde abdest alacağı sırada bir kedi gelerek abdest suyundan içer. Suyu içtiğini gördüğünde ise daha rahat içebilmesi için su kabını kediye doğru yaklaştırır. Etrafında bulunan kişilerin hayret etmesi halinde ise ''Kedi necis değildir! O sizin çevrenizde dönüp, dolaşanlardandır.'' şeklinde hadis yer almaktadır.
    ,
    İnsanların sevimli dostları arasında yer alan kedilerle ilgili çeşitli hadislerin bulunduğu bilinmektedir. Hadislerde de kedilere yer verilmesi, kedilerin mübarek hayvanlar olarak nitelendirilmesine yol açmaktadır. Kedi beslemek veya kedi sevmekte İslam dininde oldukça önemli bir yere sahiptir.

    Peygamber Efendimiz tarafından söylenildiği üzere de kedi necis yani pis değildir, kedi de ev halkından bazısı gibidir. İmamlar tarafından rivayet edildiğine göre de kedinin su içmesinin ardından geride bıraktığı su temizdir. Kediden kalan artığın da temiz olduğu İmam Malik tarafından söylenmektedir.

    Peygamber Efendimizin Kedi ile İlgili Sözleri

    İslam dininde kediler önemli bir yere sahiptir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) tarafından kedilerle ilgili olarak söylenilen sözlerin bulunması dinimizde kedinin önemli bir yere sahip olduğuna işaret etmektedir. Peygamber Efendimizin kedi ile ilgili olarak söylediği sözler göz önünde bulundurulduğunda kedi beslemek bir peygamber sünneti olarak kabul edilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kedi sevmek imandandır.

    Kediyi öldürürsen 7 cami yaptırman gerekir.

    Hz. Muhammed'in kedinin su içtiği bir kaptan abdest alması ve kendisini bir sahabenin uyarması üzerine ''kediler temiz ağıza sahiptir.'' dediği rivayet edilmektedir.

    Anlatılanlara göre ise Uhud Savaşı sırasında Peygamber Efendimiz (s.a.v) bir kedinin yavrularını beslediğini görür ve onlara engel olmamak için savaş esnasında ordunun yolunu değiştirmiştir. Savaşın bitmesinin ardından ise Peygamber Efendimiz (s.a.v) tarafından kedinin sahiplenildiği bilinmektedir.

    İslamiyet'e göre kediler temizlik olarak simgelenmektedir. Evde kedi beslemek ise eve bereket getirdiği gibi sevap olarak da ifade edilebilmektedir. Kediler aynı zamanda Allah'ı zikreden hayvanlar olarak bilinmektedir. Kediler Allah'ı Rahim ismiyle zikrettiği bilinen hayvanlar olarak ifade edilebilir. Aynı zamanda kedi beslemek sünnettir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow