hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kıyamet İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-I Kerim'de Kıyamet Hakkındaki Tüm Ayetler...

    Kıyamet İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-I Kerimde Kıyamet Hakkındaki Tüm Ayetler...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İslamiyetin Kutsal kitabı Kuran-ı Kerim kıyamet ile ilgili ayetler aracılığı ile müslümanlara ve inananlara bilgi vermektedir. Bu bağlamda birden çok ayette kıyamet alametleri ve kıyamet kopmasının nasıl olacağı yönünde bilgiler vermektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kıyamet İle İlgili Ayetler ve Mealleri

    Kıyamet alametleri ile ilgili ayetlere bakılacak olursa En am suresi 12. ayette şöyle demiştir. De ki gökte ve yerde olanlar kime aittir? Allah’ındır. O rahmeti kendi üzerinden yazdı Sizi karşısına şüphe olmayan kıyamet günü elbette toplayacak ve nefslerini yenilenler işte onlar inanmayanlardan olacaktır.

    Araf suresi 172. ayet ise Rabbin Ademoğullarının sırtlarından soylarından almış ve onların kendi nefslerine karşı şahitler kılmıştır. Ben sizin rabbiniz değil miyim Evet rabbimizsin biz şahit olduk demişlerdi işte kıyamet günü bizim haberimiz yoktu dememeniz içindir.

    İsra suresi 13. ayet ise Biz her insanın yaptıkları salih amel veya günahları kendi boyunlarına doladık kıyamet günü açılacak ve önüne konacak kitap çıkarırız

    Rum suresi 14. ayet içerisinde Kıyametin kopacağı günü soranlar onu yalnız Allah bilir Belki kıyamet saati çok yaklaşmıştır.

    Nahl suresi 27. ayet der ki o gün Allah tüm müşrikleri rezil edecek Allah diyecek ki Hanş o sizin uğrunuzda müminlere düşman kesildiğiniz ortaklarım.

    Tüm Kıyamet ile ilgili ayetlerde bu dünyanın ve yaşamın bir sonu olacağını ve kıyamet günü aslında hesap günü olarak ifade edilmektedir. Kıyamet gününe kadar Kuranı Kerim görevi devam edecek ancak kıyamet günü artık Kutsal kitabın görevi bitmiş sınav değerlendirme süreci başlamış olacaktır.

    Amel defterleri sağdan verilenler cennet ile müjdelenecek sol taraftan alınan ameller ise cehennem ile cezalandırılacaktır. Bu bağlamda Allaha olan inancının kaybedilmemesi ve Müslümanların üzerine farz yani görev olarak verilen ibadetler yerine getirilmesi istenmektedir.

    En büyük günah Allaha şirk koşanlar olacaktır. En büyük azap Yaratana ortak koşanların cezalandırılması olacaktır. Kelimeyi şehadet getiren ve ömrünün sonuna kadar Allah’ın verdiği emirleri yerine getiren kullara cennet müjdelenecektir.

    Kuran-I Kerim'de Kıyamet Hakkındaki Tüm Ayetler...

    Kuran-ı Kerim ayetleri içerisinde yine bir çok ayette kıyamet detayları konusunda bir çok bilgi yer almaktadır. Bakara suresi 85, 174,113,212. ayetler, Nisa suresi 87,141,109. ayetler, Ali imran suresi 77,55,180,185,161,194. ayetleri, Maide suresi 64,36,14. ayetler, İsra suresi 97,62,27. ayetleri, Araf suresi 167,32. ayetleri, Yunus suresi 107,60. ayetler, Hud suresi, 99,98,60. ayetleri, Kehf suresi 105,36,21. ayetleri, Kıyamet suresi 6. ayet Zuhruf suresi 85,66,61. ayetleri kıyamet ile ilgili bilgiler vermektedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow