hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mescidi Aksa İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-I Kerim'de Mescidi Aksa Hakkındaki Tüm Ayetler...

    Mescidi Aksa İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-I Kerimde Mescidi Aksa Hakkındaki Tüm Ayetler...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Müslümanların ilk kıblesi olduğuna inanılan Mescid-i Aksa önemli bir yapıdır. Kur'an'da bununla ilgili birçok ayet de bulunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mescidi Aksa İle İlgili Ayetler ve Mealleri...

    'Bir kısım ayetlerimizi kendine göndermek adına kulunu bir gece Mescid-i Haram'dan, çevresini bereketlendirmiş olduğumuz Mescid-i Aksa'ya götüren o, Allah (cc) en yücedir. Gerçekten o her şeyi işiten ve her şeyi görendir.' (İsra suresi 1. ayet)

    'Her nereden çıkarsan, yüzünü mutlaka Mescid-i Haram yönüne çevir. Şüphesiz ki bu, Rabbinden gelen bir haktır ve Allah (cc) yaptıklarınızdan gafil olamaz.' (Bakara suresi 149. ayet)

    'Onlar, Mescid-i Haram'dan tüm insanları alı koyarken ve onun koruyucuları değilken Allah (cc) ne diye onları azaplandırmaz? Onun asıl koruyucuları sadece korkup sakınanlar olurlar fakat onlar bunları bilmezler.' (Enfal suresi 34. ayet)

    'Onları bulduğunuz yerde öldürün ve sizi çıkarmış oldukları yerden siz de mutlaka onları çıkarın. Fitne, öldürmekten daha beterdir. Onlar sizinle savaşıncaya kadar siz Mescid-i Haram yanında onlar ile savaşmayın. Sizin ile savaşırlarsa siz onlarla savaşın çünkü kafirlerin cezası böyle olur.' (Bakara suresi 191. ayet)

    Kuran-ı Kerim'de Mescidi Aksa Hakkındaki Tüm Ayetler...

    Tevbe suresi 19. ayet: 'Hacı kimselere su dağıtmayı ve Mescid-i Haram'ı onarmayı, Allah'a (cc) ve ahiret gününe de iman eden, Allah (cc) yolunda cihad edenin yaptıkları gibi mi sanmıştınız? Bunlar Allah (cc) katında bir olmazlar. Allah (cc) zulmeden hiçbir topluluğa hidayet vermez.'

    Hac suresi 25. ayet: 'Gerçek şudur ki, inkar edip de Allah (cc) yolundan ve yerliler ile dışarıdan gelenler için eşit olarak kılmış olduğumuz Mescid-i Haram'dan alıkoyanlara, orada zulmederek adaletten ayıran kimselere de acı bir azap tattırırız.'

    Fetih suresi 27. ayet: 'And olsun ki Allah (cc) elçisinin görmüş olduğu rüyanın hak olduğunu doğrulamıştır. Eğer Allah (cc) diler ve isterse mutlaka siz Mescid-i Harama güvenli bir şekilde saçlarınızı tıraş etmiş, kısaltmış bir şekilde korkusuzca girin. Fakat Allah (cc) sizin bilmediklerinizi bildi, böylece bundan önce de size yakın bir fetih kıldı.'

    Mescid-i Aksa Nedir?

    Mescid-i Aksa, Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilen ve Müslümanların da ilk kıblesi olduğuna inanılan bir yapıdır. Yapı Kudüs'ün doğusunda yer alan Eski Şehir bölgesindedir. Ayrıca burası Tapınaklar tepesi olarak da bilinir.

    Mescid-i Aksa Önemi Nedir?

    Müslümanların ilk kıblesi olduğuna inanıldığı için Mescid i Aksa çok önemlidir ve kutsal bir yer olarak kabul edilir. Kur'an-ı Kerim'de de Mescid-i Aksa ile ilgili birçok ayet ve hadis yer alır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow