hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Neden Kara Yolu Taşımacılığını Tercih Etmelisiniz?

    Neden Kara Yolu Taşımacılığını Tercih Etmelisiniz
    expand

    Kara yolu taşımacılığı, aktarmasız ulaşım olanağı, esnek güzergâh seçimi, taşıma kapasitesi, parça yüklerin daha pratik taşınabilmesi ve fiyatlarıyla ön plana çıkan lojistik çeşididir. Bu taşımacılık biçimi lojistik alanının en temel yöntemi olarak bilinmektedir.

    Kara yolu taşımacılığında, ihracat ya da ithalat edilen yükler bir noktadan diğer noktaya güvenli, ekonomik, hızlı ve verimli bir şekilde taşınır. Bu yöntemin en önemli avantajı ise aktarmasız bir taşıma sağlamasıdır. Özellikle kısa mesafeli taşımacılıkta bu yöntem daha ekonomik sonuçlar verir. Kara yolu taşımacılığı bu sebeplerle lojistik sektörünün en çok tercih edilen yöntemidir. Türkiye’de bu yöntemin kullanım oranı yüzde 90’lara kadar çıkmaktadır.

    Kara Yolu Taşımacılığı Neden Tercih Edilmeli?

    Kara yolu taşımacılığı, dünya genelinde en çok tercih edilen lojistik biçimidir. Bunun başlıca sebebi, deniz ve hava yoluyla ulaşmanın yüksek maliyetli olduğu zor bölgelere, kara yollarıyla ulaşmanın daha basit ve ekonomik olmasıdır. Bununla birlikte özellikle kısa mesafe taşımacılıkta kara yolları diğer yöntemlere göre çok daha ekonomik bir seçenektir. Bu taşımacılık yönteminde, yükün taşınması için tren garı, havaalanı ya da liman gibi yapılara ihtiyaç yoktur. Yük, hiçbir ara istasyona uğramadan göndericiden direkt olarak alıcıya ulaşabilir. Bu sayede zaman kayıplarının önüne geçilerek, verim maksimum seviyelere çıkarılır. Kara yolu taşımacılığını öne çıkaran bir başka faktör ise, diğer yöntemlere entegre olarak çalışmasıdır.

    Kara Yolu Taşımacılığının Avantajları Nelerdir?

    Bu taşımacılık yönteminin birçok farklı avantajı bulunmaktadır. Bunlardan başlıcalarını şu şekilde ele alabiliriz;

    • Dünya genelinde geniş kara yolu ağı avantajı kolay ulaşım konusunda belirleyici etmenlerden biridir. Coğrafi koşulların uygun olduğu her yerde kara yolu ağı bulunabilir. Bu sayede Dünya’nın dört bir yanına yük taşımacılığı yapılabilir.
    • Bu taşımacılık yöntemine ihtiyaç duyulan her anda kolayca başvurulabilir. Özellikle kısa sürede teslimat yapılması gereken yüklerde kara yolları lojistiği ön plana çıkar. Günün her saatinde sefer imkânı, yükleme ve boşaltma çalışmalarının yapılabilmesi bu yöntemi pratik kılan yönlerdendir.
    Kara yolu taşımacılığında fazla terminale ihtiyaç duyulmaması nedeniyle operasyonel süreçler çok daha kısa süre içerisinde tamamlanır.
    • Kara yolları ile lojistik, güvenlik bakımdan oldukça avantajlı bir yöntemdir. Bu yöntemde kapıdan kapıya taşıma yapılması, yükleme ve boşaltma dışında yüklerin elleçlenmiyor olması, düzenli paketleme avantajı ve yüklerde deforme, kaybolma risklerinin aza indirilmiş olması gibi avantajlar vardır.
    • Yükleme ve boşaltma işlemleri dışındaki operasyonel süreçlerin minimumda tutulması, maliyetlerin de aşağıya düşmesine sebep olur. Hasar maliyetlerinin de ortadan kalkıyor olması sebebiyle kara yolu taşımacılığı ekonomik bir seçenektir. Yatırım maliyetlerinin düşüklüğü, taşımacılık maliyetlerine yansımaktadır.
    • Bu yöntemin bir diğer avantajı ise, farklı hacimlere sahip yüklerin bir arada taşınabilmesidir. Bu yöntemde her hacme uygun esnek bir ürün skalası oluşturulabilir. Özellikle ağır yüklerin taşınması konusunda, kara yolu lojistiği ön plana çıkmaktadır.
    • Son olarak farklı taşımacılık türleri ile entegre olması, zaman ve maliyet açısından avantajlar sağladığı gibi karbon salınımını da yüzde 75 oranında azaltabilmektedir.

    Kara Yolu Taşımacılığında Yük Çeşitleri Nelerdir?

    Kara yolu taşımacılığında yükler farklı kategorilere ayrılır. Niteliğine göre yükler, özellik taşıyan ve genel yükler olarak iki ayrı sınıfta ele alınır. Özel bir depolama ya da hizmet gerektirmeyen, kuru ve temiz paketlere genel yük denmektedir. Bozulabilir gıdalar, tehlikeli maddeler ve canlı hayvanların taşınması işlemine ise özellik taşıyan yük ismi verilir. Bazı yüklerin taşınması, yüklenmesi ve boşaltılması bir takım ilave özellikler gerektirebilir.

    Araç kapasitesi göre yük çeşitleri ise komple ve parsiyel olarak iki ayrı sınıfa ayrılır. Komple yük için tam kamyon anlamına gelen Full Truck Load (FTL) kullanılır. Bu biçimde yük aracın tamamını kaplar. Parsiyel yük çeşidinde ise paket aracın belirli kısmını kaplar. Bu türde farklı noktalara ulaşacak fakat aynı güzergâhta giden yükler birlikte taşınır.

    Esalco Lojistik, uzman kadrosuyla ve etkili çözüm yöntemleriyle kara yolu taşımacılığında farklı seçenekler sunar. Hem yurt içi hem de uluslararası taşımacılık yapan Esalco, çözüm odaklı yaklaşımlar ile lojistik alanının öncüleri arasındadır. Yüklerinizi titizlikle, güvenle, hızla ve düşük maliyetlerle taşıyan Esalco, yüksek sorumluluk anlayışıyla hareket eder. Siz de Esalco ile tüm lojistik süreçlerinizi uluslararası standartlara uygun, sorunsuz bir biçimde gerçekleştirebilmek için iletişime geçebilirsiniz.

    ilandır

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow