hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nevruz Bayramı ne zaman 2024? Nevruz Bayramı hangi gün?

    Nevruz Bayramı ne zaman 2024 Nevruz Bayramı hangi gün
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Çeşitli törenlerle kutlanan ve baharın gelişinin karşılandığı Nevruz Bayram için sayılı günler kaldı. Bu yıl Nevruz Bayramı, Ramazan ayı içerisine denk gelecek. Peki, Nevruz Bayramı ne zaman, hangi gün? İşte 2024 Nevruz Bayramı tarihi…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nevruz Bayramı, baharın gelişini kutlamak için gece ile gündüzün eşitlendiği gün kutlanan bir bayramdır. Bu bayram, özellikle Orta Asya, Balkanlar, Karadeniz'in bazı bölgeleri, Orta Doğu ve diğer pek çok yerde geniş çapta kutlanır. Nevruz, Farsça'da "yeni gün" anlamına gelir ve doğanın yeniden canlanışını, kışın bitişini ve baharın başlangıcını simgeler.

    Nevruz kutlamaları genellikle ateş yakma, geleneksel yemeklerin hazırlanması, müzik, dans ve çeşitli halk oyunları gibi birçok farklı etkinliği içerir. Bu bayram aynı zamanda birlik, barış ve kardeşlik duygularını pekiştirmek, yeni yılda iyilik, sağlık ve bolluk dilemek için bir fırsat olarak görülür.

    Nevruz, UNESCO tarafından 2009 yılında İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesine dahil edilmiştir ve bu sayede uluslararası tanınırlığı ve korunması artmıştır. Her kültür, bu bayramı kendi gelenekleri doğrultusunda kutlar ve bu kutlamalar, toplulukların zengin kültürel mirasını yansıtır.

    2024 NEVRUZ BAYRAMI NE ZAMAN?

    21 Mart 2024 Perşembe günü kutlanacak olan bayramda çeşitli törenler gerçekleştirilecek. Nevruz aynı zamanda Ramazan ayının 11. gününe denk gelecek.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow