hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Opal Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Opal Taşı Özellikleri Nelerdir?

    Opal Taşı Nedir, Ne İşe Yarar Opal Taşı Özellikleri Nelerdir
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Dünyadaki en nadir bulunan ve en değerli taşlar arasında opal taşı gelir. Özel olarak işlenmesi sonucunda ise, değişik amaçlar için sıkça kullanılır. Aynı zamanda insan sağlığına sağladığı faydalarla ilgi gören taşlar arasında yer alır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Opal Taşı Nedir?

    Opal taşı, bir kuvars çeşidi olarak ön plana çıkar. Opal taşı, aynı zamanda silis grubuna ait olan bir taş olarak dikkat çeker. Pek çok farklı özelliğinin yanı sıra aynı zamanda yeryüzünde farklı çeşitleri de bulunur. Bu çeşitler ise renk açısından da farklılık gösterebilir. Bu doğrultuda ateş opal, kristal opal, siyah opal, jelimsi opal ve beyaz opal ile süt opal gibi daha pek çok değişik çeşidi vardır.

    Opal Taşı Ne İşe Yarar?

    Opal taşı, genellikle takı ve mücevher olarak kullanılan çok değerli taşlar içinde yer alır. Bu taşlar, opal, 5,5-6 sertlik derecesine sahiptir. Çok sert bir taş olmadığı için de kullanırken dikkatli olmak gerekir. Aynı zamanda sıcak ve güneş ile birlikte ısıya karşı duyarlıdır.

    Vücut ısısına göre de renk değiştirebilme özelliği bulunur. Bu özelliği ise taşın en önemli ayrıcalıkları içinde yer alır. Çünkü bu özelliği yeryüzündeki başka hiçbir taşta bulunmuyor. Halk arasında daha çok gökkuşağı taşı ya da panzehir taşı ismi ile bilinir. Çünkü fayda olarak da en şifalı taşlardan biri olarak öne çıkar. Opal taşının faydaları ise;

    Kızgın hali yatıştırma özelliğine sahiptir.

    Göz sağlığına iyi gelir.

    Kötü huylardan korur ve kişinin özgüvenini yükseltir.

    Böbrek hastalıkları için faydalıdır.

    Eklem ağrılarına giderir.

    Kişinin üzerindeki negatif enerjiyi alarak bu enerjiyi pozitif hale getirir.

    Parkinson tedavisinde çok önemli bir destek sağlar.

    Kan hastalıkları konusunda bu taşın önemli ölçüde iyileştirici bir etkisi vardır.

    Opal Taşı Özellikleri Nelerdir?

    Opal taşı, insan sağlığı için en faydalı değerli taşlar arasında yer alıyor. Halk arasında gökkuşağı taşı ya da panzehir taşı olarak da bilinen, yeryüzündeki en değerli taşlardan birisine opal taşı ismi verilir. Yeraltı sularının hareket etmesi ile birlikte, kayalar arasında ortaya çıkan boşlukların çökelmesi sonucunda oluşan özel bir taştır.

    Yağsı ve camsı bir görünüme sahip olan taşlar arasında yer alır. Özellikle de ışıklı yapısı sayesinde taşın içinde ışık ve renk oyunları ortaya çıkar. Bu sayede çok daha özel ve güzel bir görsel üzerinden etki eder. Bu nedenle mücevher taşı olarak değerlendirilmesi için önemli bir potansiyel taşır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow