Sınav öncesi kaygı başarısızlığa yol açıyor
Araştırmalara göre sınav öncesi aşırı kaygı başarıyı olumsuz etkiliyor. Prof. Dr. Malkoç, YGS sınavına girecek gençlere “sırtlarını koltuğa dayasınlar, biraz rahat olmaya çalışsınlar” önerisinde bulunuyor.
Haberin Devamı
Kaygılanmaya gerek yok
/

Türk Psikologlar Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Malkoç, üniversite sınavının ilk aşaması olan YGS sınavına girecek öğrencilerin kaygılanmaması gerektiğini söylüyor.
Cep telefonundan uzak durun
/

Prof. Dr. Malkoç, öğrencilerin rahat bir uyku için saat 20.00'den sonra yiyecek tüketmemelerini, 23.00'ten sonra akıllı cep telefonları, tablet ve bilgisayarlarla da çok fazla vakit geçirmemelerini öneriyor.
Haberin Devamı
Kaygı başarıyı etkiliyor
/

"Elimizdeki bilimsel verilere göre, kaygı düzeyinin çok yüksek olması, ya da küçük olması performansı olumsuz yönde etkiliyor" dedi.
Hayatınızın sonu değil
/

“YGS'ye girecek öğrencilerin, sınavı hayatlarının en önemli noktası olarak değil, yaşam içerisinde karşılaşılacak sınavlardan biri olarak görmesi gerekir” diyor Malkoç.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Aşırı kaygı başarısızlık getiriyor
/

Kaygı düzeyinin, öğrencilerin sınava yüklediği anlama göre artabileceğini belirten Malkoç, "kaygı düzeyimiz artarsa da burada başarısız bir performans ortaya çıkma ihtimali yüksek" diyor.
Aşırı kaygı başarısızlık getiriyor
/

"Performanslarını olumlu ya da olumsuz yönde etkileyecek olan, o an içinde bulundukları psikolojik durum olacaktır. Bu da, eğer bu olayı çok fazla büyütürlerse gözünde, hayatlarının son fırsatıymış gibi görürlerse, buna çok aşırı bir anlam yüklemeye başlarlarsa bu onların kaygı düzeyini yükseltecektir."
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Rahatlamaya çalışın
/

"Öğrenciler şu ana kadar hazırlıklarını yaptılar, artık sırtlarını koltuğa dayasınlar, biraz rahat olmaya çalışsınlar" diyen Malkoç, öğrencilerin teknolojik aletleri ve kitapları bırakıp, dışarıda bol bol yürüyüş yapmalarını tavsiye ediyor.