hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Stevia Bitkisi Nedir, Faydaları Nelerdir? Stevia Nerelerde Kullanılır?

    Stevia Bitkisi Nedir, Faydaları Nelerdir Stevia Nerelerde Kullanılır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Güney Amerika'da bolca bulunan ve şeker otu olarak bilinen bitki Stevia şeklinde ifade edilir. Özellikle de bitkinin yapraklarında bulunan özler tatlandırıcı olarak birçok farklı alanda değerlendirilir. Kore ve Brezilya ile beraber Çin'de bu durumun çok daha fazla tercih edildiğini söylemek mümkün.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Üstelik sakarozdan 300 kat daha fazla bir tatlandırıcıya sahip olduğu için yoğun bir etki oluşturur. Bu da tatlandırıcı konusunda değişik alanlarda daha etkili bir kullanım olanağı verir. Tabii dünyanın daha birçok farklı yerinde kullanılan önemli bir ot çeşidi olduğunu söylemek gerekir.

     Stevia Bitkisi Nedir?

     Şeker otu olarak ifade edilen stevea bitkisi, aynı zamanda Güney Amerika'da oldukça fazla sayıda bulunan bitki çeşitlerinden biridir. Bitkinin yapraklarında yer alan özler tatlandırıcı bir etki oluşturur. Bu sebepten dolayı dünyanın birçok farklı yerinde tatlandırıcı olarak kullanılması ile önemli bir yere sahiptir. Çünkü sakaroza göre 300 kat daha fazla aramaya sahip bir yapı meydana getirir.

     Doğal tatlandırıcı olması sebebiyle de Çin, Brezilya ve Kore başta olmak üzere dünyanın birçok farklı yerinde değerlendirilir. Aynı zamanda değişik faydaları olmasının yanı sıra, pek çok gıda türünde yaygın şekilde kullanıldığını söylemek mümkündür.

     Stevia Bitkisi Faydaları Nelerdir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Özellikle sağlamış olduğu birçok farklı fayda ile birlikte stevia bitkisi ön plana çıkar. Hem doğal bir kullanım imkanı verir hem de sağlık açısından büyük etki sunar.

     - Diyet için kullanılabilir.

     - Şeker hastalığını azaltıcı bir etkisi vardır.

     - Yüksek tansiyonu önler.

     - Kabızlığa iyi gelir.

     - Depresyon ve asabiyete karşı olumlu destek verir.

     - Doğal tatlandırıcı olması ile beraber yüksek aroması üzerinden farklı gıda türlerinde kullanılır.

     - Mide ve bağırsak florasına iyi gelir.

     - Asit alkali dengesini koruma etkisi sağlar.

     Bu şekilde yukarıda verildiği gibi pek çok farklı soruna karşı önemli bir katkı veren bitki türleri içerisinde yer alır. Düzenli ve dengeli bir şekilde tek başına tüketilmesi ile birlikte farklı yiyecekler üzerinden de ele alınabilir. Özellikle de zaten doğal arama kapsamında değerlendirilmektedir.

     Stevia Nerelerde Kullanılır?

     Brezilya ve çini ile beraber Kore ve Amerika'da özellikle doğal tatlandırıcı olarak stevia bitkisi yaygın şekilde kullanılır. Aynı zamanda tedavi edici özellikleri doğrultusunda değerlendirilen bir bitkidir. Dünyanın değişik kıtaları ve bölgeleri ile ülkelerinde yiyeceklerin içerisine katılarak kullanılabilir. Japonya'da 30 ile aşkın süredir doğal tatlandırıcı olarak milyonlarca insan gıda katkısı şeklinde değerlendirilmektedir.

     Stevia Bitkisi Nasıl Kullanılır?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Çay ve kahveye bir tutam stevia bitkisi atmak suretiyle bu şekilde kullanmak mümkün. Aynı zamanda 2 çorba kaşığı sıvıyağı bitkisini 250 mililitre sıcak su içerisinde 10 dakika demlemek ile kullanmak mümkün. Daha sonra Kağıt filtre yardımı ile süzerek tüketilebilir. Aynı zamanda doğal tatlandırıcı olarak pek çok farklı gıda üzerinde değerlendirildiğini ifade etmek mümkündür.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow