hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süleymancık Nedir, Nerelerde Bulunur? Süleymancık Evde Beslenir Mi?

    Süleymancık Nedir, Nerelerde Bulunur Süleymancık Evde Beslenir Mi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Farklı birçok isimlere sahip olmaktadır Süleymancık kertenkeleleri. İnsanların korktuğu kertenkele türlerinden biri olarak bilinmektedir. Süleymancık zehirli bir kertenkele türü değildir. Bunun yanı sıra, tabiatına çok uygun şekilde yaşadığından dolayı özellikle geceleri ortaya çıkmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süleymancık Nedir?

     Süleymancık, diğer bir adıyla Türk Keltenkelesi olarak da bilinmektedir. Genel bir ortalama olarak 10 santimetre gibi boyda olmaktadır. Ayrıca geniş parmaklı bir yapıya sahiptir. Ege ve Akdeniz bölgelerinde genel olarak yaşamlarını sürdürmektedir.

     Süleymancık, görüntülerinden dolayı rahatsız edici olmaktadır. Görünümlerinden dolayı ürkütücü görünse de kesinlikle insana zarar vermemektedir. Evlere kolayca girebilen ve geceleri ortaya çıkmaktadır. Bazı zamanlarda insanlar tarafından öldürülmek istenmektedir.

     Ancak, Süleymancık’ın insanlara hiçbir şekilde zararı olmamaktadır. Aksine evlerde ki böcek ve sinekleri temizleyerek en doğru olan doğal döngüyü sağlamaktadır. Yaşam ortamlarını zararlı olan bütün böceklerden korumaktadır. Bu yöntemle hiç bir şekilde etrafa zarar vermeden böcekleri bulunduğunuz alandan temizlenmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Süleymancık Nerelerde Bulunur? 

     Süleymancık kertenkelesi yaşam ortamları ile del ön plana çıkmaktadır. Bu kertenkele türleri genellikle kaya yarıkları içerisinde, taş altlarında ve ev gibi harabeler de yaşamlarını sürdürmektedir. Evlere girebilen bu kertenkele türleri insanların yanlış bilgilerinden dolayı öldürülmektedir. Süleymancık istenmiyor ise öldürmek yerine farklı şeyler yapılabilir.

     Süleymancık Evde Beslenir mi?

     Bu kertenkele türü, evlerde de yaşamını devam ettirebilir. Ev ortamında da yaşamını sürdürebilen bu tür kertenkeleler için insanlara gelmez. Fakat onları başka fanuslarda besleyebilirler. Fanus ve akvaryum, bu tür ürünler Süleymancık kertenkelelerin beslenebileceği ve bakılacağı alanlardan birkaçı olmaktadır.

     Sinek çeşitleri ve böceklerle beslenmektedir. Bu yüzden Süleymancık kertenkeleleri en doğru şekilde bakımının yapılması için bu tür yiyeceklerin düzenli olarak verilmesi gerekir. Hayvan yemleri yırtıcı kertenkele çeşitleri için oldukça uyumlu bir yiyecek türü olmaktadır.

     Bu tür kertenkeleler için ve yaşamını sürdürebilmesi için su da oldukça önemli bir yaşam içeceği olmaktadır. Bu yüzden yiyeceğin yanın da bir miktar suyun da verilmesi oldukça önemli ve gerekli olmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Süleymancık Kertenkelesi Zararlı mı?

     Akdeniz, Karadeniz sahillerinden Hindistan’a kadar yayılan bu tür kertenkelelerin, insanlara herhangi bir şekilde zarar vermediğini belirtmek olanaklıdır. Vücudunda zehir bulunmayan bu kertenkeleler, bu özelliği nedeniyle zararlı değildir fakat ürkütücü bir görünüşe sahip olduklarını ifade edebiliriz.

     Süleymancık Kertenkelesi Zehirli mi?

     Süleymancık kertenkeleleri ile ilgili olarak en çok merak konusu olan hususlardan biride zehirli olup olmaktadır. Bu hayvanlar hiç bir şekilde zehir barındırmamaktadır. Süleymancıkların, ayrı ayrıca insanlara hiçbir şekilde zararı bulunmaktadır. 

     Süleymancık Kertenkelelerin Özelikleri

     Evlere girebilen bir canlı türü olmaktadır. Bu yüzden özellikle geceleri dışarı çıkmaktadır. Gece vakitleri olan sinekleri avlayarak yemektir. Bu şekilde doğal döngüyü sağlamaktadır. Göz bebekleri dikey olarak bir konumda bulunmaktadır. Sırtları gri ve açık renkli kahve tonlarında olmaktadır. Bunun yanında alt kısımları beyaz olmakla beraber farklı sayılarda bebekleri bulunmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow