Üniversiteler bu gencin peşinde

Üniversiteler bu gencin peşinde
expand

Dünya'nın en saygın sekiz üniversitesi 17 yaşındaki bu genci istiyor. Focus dergisinin, CNN Money'e dayanarak verdiği habere göre, Nijerya kökenli ve New York'ta yaşayan 17 yaşındaki Harold Ekeh Harward'tan Yale Üniversitesi'ne kadar tüm üniversitelerden kabul onayı alınca şaşırdı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Harold Ekeh'e, her gencin hayalindeki Columbia, Cornell, Dartmouth, Harvard, Princeton, Pennsylvania ve Yale üniversitelerinin yanı sıra beş ayrı üniversite daha aynı anda öğrenim olanağı sunuyor.

Karar vermekte zorlanıyor

Dünya'nın en saygın üniversitelerinden birini seçmekte zorlanan genç Amerikalı'nın şimdilik gönlünde Yale Üniverstesi'nin yattığı haberde yer aldı. Gencin bu seçiminde, Yale'de arkadaşlarının bulunmasının etkili olduğu belirtiliyor. Harold Ekeh, üniversitede Nörobiyoloji veya Kimya okumayı düşünüyor. Haberde saygın üniversitelerin paylaşamadığı gencin, daha önce ABD'de yapılan Alzheimer araştırmaları yarışmasında yarı finale kadar gelmeyi başaran en genç araştırmacı unvanını aldığı vurgulandı. Amerika'nın sekiz saygın üniversitesine başvuranlardan yüzde 95'nin ret yanıtı aldığı haberde vurgulanırken, Ekeh'in sekiz üniversiteyi de tek tek ziyaret ettikten sonra kesin kararını vereceği yer aldı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Sekiz yaşında Nijerya'dan gelmiş

Tam bir Amerikan rüyası modelinin sergileyen gencin yaşam hikayesi de ilginç. Sekiz yaşında ailesiyle ABD'ye gelen Ekeh'in ailesinin çocuklarının daha iyi eğitim alabilmeleri için göç ettikleri belirtildi.

Dünyanın en yaşlı insanı öldü

Kendini köpek sanan balık

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow