'Zararsız sigara' iddiası

British American Tobacco adlı tütün şirketi, kanser riskini yüzde 90'lara varan oranlarda azaltmak amacıyla 'zararsız sigara' üreteceğini açıkladı.
Ancak bilim adamları, "bu yeni sigara olsa olsa, 20'inci kat yerine 15'inci kattan atlamaya benzeyecektir" yorumunda bulundu.
Sigaranın kansere yol açan kimyasalları azaltılarak, daha çok toksin süzen yeni bir filtreyle üretileceğini belirten şirket yetkilileri, yeni ürünün 2006 yılında piyasaya çıkarılabileceğini açıkladı.
The Sunday Times Gazetesi ise manşetinden duyurduğu gelişmenin şirket tarafından özellikle basın ve kamuoyundan gizlendiğini, sigara karşıtı grupların kampanyalarından endişe edildiğini yazdı.
Gazete, sigara karşıtı grupların, 'zararsız sigara' adı altında sigara üretilmesini, daha çok insanı aldatarak zehirlemeye yönelik bir girişim olarak göreceklerine de dikkat çekti.
Haberde sigaradan kaynaklanan hastalıkların her yıl sadece İngiltere'de 114 bin kişinin ölümüne yol açtığı ve hükümetin kamuya açık yerlerde sigara içilmesini tümüyle yasaklamaya hazırlandığı da belirtildi.
Gazeteye konuşan Nottingham Üniversitesi bilim adamlarından John Britton da 'zararsız sigara' üretme iddiasına karşı çıktı.
Britton, ''tütün kullanmakla ilgili her türlü girişim zararlıdır. Bu yeni sigara, olsa olsa 20'nci kat yerine, 15'inci kattan atlamaya benzeyecektir" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Anadolu'nun Pizzası! Konya'ya Gelen Tatmadan Dönmüyor! Osmanlıdan Günümüze Uzanan Lezzet: 15 Farklı Çeşidiyle Yağ Somunu
Elma Nasıl Yetşir? Türkiye'de En İyi Elma Nerede Yetişir?
Badem Nasıl Yetişir? Türkiye'de Badem En İyi Nerede Yetişir?
Aronya Nasıl Yetişir? Türkiye'de Aronya Meyvesi En İyi Nerede Yetişir?
Çilek Nasıl Yetişir? Türkiye'de Çilek En İyi Nerede Yetişir?