hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Av. Ahmet Kemal Şenpolat
    Av. Ahmet Kemal Şenpolat

    Av. Ahmet Kemal Şenpolat

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    İmdat Vedat

    ---Yetişin çabuk burada yarın katliam başlayacak !--Çabuk gelin öldürecekler !--İhbar ediyorum benden günah gitti !--Koskoca federasyonsunuz ne işe yararsınız ,hemen buraya otobüslerle çıkarma yapın !--Siz burayı bilmiyorsunuz burası diğer yerlerden farklı!--Aldığınız paraları ne yapıyorsunuz ? Gelip buradaki hali yerinde görün.--Hemen diyorum hemen akıl verin ne yapalım ?--Bana hiç mama da para da vermediniz. Tek başımayım burada. Zehirliyorlar diyorum size--Size belediye başkanının telefonunu veriyorum , bir de siz arayın!Bunlar yıllardır hepimizin duyduğu şikayetler , acil müdahele talepleri , devlete son dakikada ulaşıp problemi çözmek isteyen bir saat içinde alınan kararlarla güçsüz duruma düşmüş hayvan severin çaresizliğin fotoğrafı.

    Devamını Oku24.05.2019

    Taksirle hayvan öldürme!

    Yıllar içinde yasayı bilmeyenler dahi hayvanların öldürülmesi halinde öldüren kişinin suçlu değil kabahatli olduğunu ve bundan dolayı mahkemelerde yargılanmadığını bir şekilde öğrendiğini düşünüyorum.Mevcut 5199 sayılı yasa , 2004 yılında hayvanları koru-MA amacıyla yürürlüğe girdiğinde yaşanacakları maalesef öngöremeyen bir çok kişi ve dernek şu anda yasanın yetersizliğini pratikteki olaylarla karşılaştığında daha iyi anlamakta. Takdir edersiniz ki HAYTAP’ın bu konudaki ısrarlı bilinçlendirme , halkla ilişkiler çabaları , meclis nezdindeki lobicilik çalışmaları ve medyayı ısrarlı kullanma çabaları ise yadsınamaz.

    Devamını Oku21.12.2018

    Cinayet bölgesi konuşur

    Hayvan katillerinin bulunması durumu başlı başına bir sorundur. 

    Devamını Oku18.06.2018

    Sinema sektöründe hayvanların kullanımı

    Türkiye’de uzun yıllardır ihmal edilmiş konulardan birisi de film sektöründe hayvanların hiçbir denetime tabi olmaksızın, yapımcıların vicdanına ve kendi ahlaki değerlerine bağlı kalarak hayvan dostlarımızın işgüzarca kullanılması olmuştur.

    Devamını Oku23.03.2018

    Hayvanları koruma yasasında dağ fare mi doğuracak?

    Yeni Hayvanları Koruma Kanun Yasa Tasarısı’nda sona gelindi. Peki bu yasa endişelerimizi giderebilecek mi? Gördüğümüz kadarıyla 5199 sayılı yasada yapılması istediğimiz değişiklik bir iki madde ile sınırlı tutulursa bunca mücadelede dağ fare doğurmuş olacaktır

    Devamını Oku12.01.2018

    Ben hiçbir derneğe üye değilim

    Sahipsiz hayvanlara yardım etmenin iki yolu var: Birincisi bireysel olarak, ikincisi sivil toplum örgütü altında kalarak.

    Devamını Oku26.12.2017

    Evde hayvan beslemeyle ilgili yasal bir düzenleme var mı? Tolerans limiti nedir?

    Ev hayvanı beslemek bir suç ya da kabahat değildir. Ancak kimi apartman ya da site sakinleri, hayvanları değil de, o hayvanların sahipleri olan komşularını sevmedikleri için, hayvanları kullanarak düşmanlıklarını mahkemelere intikal ettirebilmektedirler. Mahkemeler ise konuyu Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre değerlendirir ve hayvanın etrafa rahatsızlık veya zarar verip vermediğine bakmaksızın, eğer yönetim planında hayvan beslenemeyeceğine dair yasak bir hüküm varsa (ki genellikle vardır) hayvanın tahliyesine karar verirler. Tahliye kararında söz konusu olan sizin tahliyeniz değil, hayvanın tahliyesidir. Siz o dairede dilerseniz oturmaya devam edebilirsiniz.

    Devamını Oku13.12.2017

    Çocuklara zulmü sevdirmeyin!

    Kimi zaman sevimlilikleriyle hayatlarımızda yer ettirdiğimiz hayvanların özellikle de sirk hayvanlarının eğitimindeki zorlayıcı süreçte arka plan olan mutfakta yaşananların nedense görmek istemiyoruz. Okullar, belediyeler hatta milli eğitimin izin prosedürleri o kadar hızlı işliyor ki... Bir de marifetmiş gibi bu yerlere gelir gelmez koşa koşa çocuklara zulüm sevdirmeye gidiyorlar. Maalesef bilinçsizce el çırptığımız bu acı gerçeği artık hayatlarımızdan bir an önce çıkarma zamanımız geldi.

    Devamını Oku19.10.2017