hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Arif Kalem
    Arif Kalem

    Arif Kalem

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Dünyayı saran ağ

    Belki siz daha önce deneyimlemişsinizdir ama benim bilgisayar ile imtihanım 90’lı yılların ortalarında oldu. Evimizde henüz bir bilgisayar yoktu lakin mahallemizde çok küçük bir internet kafe açılmıştı.

    Devamını Oku03.11.2021

    Büyük değişim hızlanıyor

    Geçen son on yılda kriptopara teknolojisi ciddi bir tanınma ve yaygınlaşma yaşadı. Bu süreç son yaşanan gelişmeler ile birlikte olağanüstü bir seviyeye ulaştı. Öyle ki devletler tek tek düzenlemeler yapıyor ve ciddi maddi kuvvete ve geniş yönetim ağına sahip olan kurumlar hızlıca kriptopara kullanımına geçiş sağlıyor. Bu da dünya ekonomi çehresini şimdiye kadar görülmemiş bir hızda değişimine neden oluyor.

    Devamını Oku06.09.2021

    Ben söylemiştim

    Sosyal Medya hayatımıza girdiği günden beri her konu için bir fenomen türedi. Her ne kadar gerçek anlamı bu olmasa da fenomen demek, günlük hayatta kullanılan anlamıyla, izlenilen, takip edilen, kanaat önderi ünlü birey diyebiliriz. Bağlı oldukları bir dernek bir oda olmasa da bulunduğumuz dönemde gençler arasında yön verici rolleri olduğu ve bu işin bir para kazanma yöntemi olduğu kanıksanamaz bir gerçek.

    Devamını Oku03.05.2021

    Buralar hep dutluktu!

    Hayatının içerisinde birkaç defa fırsat ile karşılaşıp görmezden gelmiş olan kesin bir yakınımız vardır. Hep bu söz ile başlarlar “Sen bilmezsin! Buralar hep dutluktu!” Bununla başlayan hikâyenin sonunda hep bir hüzün vardır. Feleğin çarkından tam dönecekmiş ama dönememiş bir hayat; pişmanlıkları ile karşında durur. 

    Devamını Oku19.04.2021

    Finansın Merkezi Yok!

    Yakın zamanda hayatımıza girmiş olan blokzincir teknolojisinin kendi içindeki finans anlayışının evrimleşme sürecinde ortaya Merkeziyetsiz Finans (Decentralized Finance - DeFi) çıktı. Öyle ki finansal hizmetlerin vaadini, evrensel olarak ulaşabilir olması ve demokratik dağılımını sağlamak üzere oluşturuldu.

    Devamını Oku15.02.2021

    Yeni Bir Çağ: Blokzincir

    Yeni bir devrin eşiğindeyiz; otuz yıl önce sadece bir fikir olarak filizlenen ve süreç içerisinde kendinden sıkça bahsettiren çok yeni bir teknoloji; Blokzincir, kaydetme gücünün ulaştığı son nokta.

    Devamını Oku26.01.2021

    Geçmişten geleceğe: Kriptopara

    Kriptopara’nın hikayesi, dünyayı kasıp kavuran 2007-2008 küresel krizinin ardından başlamış gibi görünse de, asıl miladı dünya dijital dönüşümünün önemli bir dönüm noktası olan 1990’lı yılların başına dayanıyor.

    Devamını Oku12.01.2021