hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Defne İnce
    Defne İnce

    Defne İnce

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Sonbahar Rotaları

    Sıcakların azalıp denize veda zamanının geldiği sonbaharda başlayan yağmurlarla doğada zaman geçirmek çok kıymetli. Renkten renge giren yapraklar,yağmurdan sonra oluşan toprak kokusu,havadaki tertemiz oksijen…

    Devamını Oku01.10.2022

    Tarihi, doğası ve kültürüyle GAP Turu

    Tarihi, doğası ve kültürüyle Türkiye’nin en güzel şehirlerine ev sahipliği yapan Güneydoğu Anadolu herkesin merak edip görmek istediği görenlerin de tekrar tekrar ziyaret etmek istedikleri bir bölge. Tarihi yapıları, gastronomide olan iddialı lezzetleri ve doğal güzelliklerinden dolayı bu ilgiyi fazlasıyla hak ediyor. Bölgede her şehirden beni en çok etkileyen şeyleri seçerek sizlere hızlı bir GAP turu yaptıracağım.

    Devamını Oku31.08.2022

    Tarihe tanıklık eden şehir Erzurum

    Doğası ve tarihiyle olduğu kadar yemekleriyle de adından söz ettiren Erzurum yaz turizmi için de kış turizmi için de tercih ediliyor. Dört mevsim turizme uygun olan Erzurum tarihimizin en önemli olaylarına da tanık olmuştur. Müzeleri, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle Erzurum’u tanımaya başlayalım.

    Devamını Oku31.07.2022

    Yalnız ya da ailenizle gidebileceğiniz ekonomik tatil rotaları!

    Deniz mevsimi geldi.Yılın yorgunluğunu atarak yeni sezona dinç şekilde başlamak için bol yüzmeli ve gezmeli bir tatili hepimiz hak ettik. Yalnız ya da ailenizle ekonomik bir şekilde tatil yapılacak rotaları bir araya getirdim.Hem denize gireyim, hem doğada zaman geçireyim hem de tarihi noktaları gezerek kültürel bir gezi yapayım diyorsanız bu yazı tam da size göre.

    Devamını Oku30.06.2022

    Milli Mücadelenin Başladığı Şehir Samsun

    Samsun Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 mayıs 1919’da şehre gelerek milli mücadeleyi başlatmaları açısından özel bir şehirdir.Tarihi ve doğasıyla Türkiye’nin en ilgi çekici şehirlerinden biri olan Samsun Karadeniz bölgesinin en gelişmiş şehridir.

    Devamını Oku30.05.2022

    Sakinlik ve Huzurun Şehri İzmir

    Liman kenti olması ve konumu itibariyle İzmir geçmişten günümüze önemli bir kent olmuş.İ.Ö 3000’de Bayraklı semtindeki Tepekule Ören Yeri’nde kurulmuş olan şehrin geçmişteki adı Smyrna.Sakinlik ve huzurun şehri İzmir tarihi,doğası ve kültürüyle etkileyici bir kent. Bereketli toprakları,denizi,liman kenti olması,konumuyla ilgi çekici olan kent günümüzde de ticaretin yoğun olduğu bir bölge.Birbirinden güzel ilçeleriyle turizmin de merkezlerinden olan İzmir’de gezip görülecek yer oldukça fazla.Dünyaca ünlü Efes Antik Kenti,Meryem Ana Evi,Nesin Matematik Köyü,Urla bağ rotası bunlardan bazıları.

    Devamını Oku30.04.2022

    Destan yazılan şehir Çanakkale! Defne İnce yazdı...

    Birinci Dünya Savaşı’nın seyrini değiştiren 18 mart 1915 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk yönetimindeki Türk ordusu tarafından deniz ve karadan itilaf devletlerine karşı kazanılan zaferin yaşandığı Çanakkale, destan yazılan bir kent.Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı alan günümüzde tarihi milli park alanıdır.

    Devamını Oku18.03.2022

    Gastronomi ve kültür kenti Gaziantep

    Adı gastronomiyle özdeşleşen Gaziantep çok kültürlü bir şehir. Geçmişte ipek ve baharat yolları üzerinde bulunması, günümüzdeyse Anadolu ve Ortadoğu üzerinde köprü konumda olmasıyla çeşitli kültürlere ev sahipliği yapan bir kent. Türkiye’nin güneydoğusunda bulunan şehir ‘doğunun Paris’i’ olarak tanınıyor.

    Devamını Oku28.02.2022