hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Doç. Dr. Bahar Yüksel
    Doç. Dr. Bahar Yüksel

    Doç. Dr. Bahar Yüksel

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Sınav stresi adet düzenini etkiler mi?

    Yaza giriş dönemi hem liseye hem üniversiteye geçecek öğrenciler için sınav dönemi olma geleneğini yıllardır koruyor. Bu dönemde birçok öğrenci, sınav stresi ile başa çıkmak için mücadele eder. Peki sınav stresinin, kadınların adet düzeni üzerinde de etkisi olabilir mi?

    Devamını Oku16.06.2023

    Mevsim geçişlerinde adet düzeni: Doğanın ritmi ile bedenimizin dansı

    Mevsimlerin değişimi, doğanın bize sunduğu büyülü bir döngüdür. Güneşin ışığı ve rüzgarın kokusu, yaşamın sürekli bir akış halinde olduğunu hatırlatır. Ancak, bu doğal döngü bazen kadın bedeninde bazı etkiler yaratabilir. Mevsim geçişlerinin adet düzeni üzerindeki etkilerini anlamak, kadınların bedenleriyle olan bağlarını daha iyi anlamalarına yardımcı olur.

    Devamını Oku30.05.2023

    Kadınlarda İdrar Kaçırma: Tabu değil gerçek bir sorun

    Kırk yaşın üzerinde idrar kaçırma sıklığı artar ve menapoz sonrası her 3 kadından biri bir şekilde idrar kaçırmaya başlar.

    Devamını Oku03.05.2023

    Pelvik ağrı ile baş etme yöntemleri

    Pelvik ağrı, kadınların yaşamlarının farklı dönemlerinde karşılaşabilecekleri bir durumdur. Bu ağrı, genellikle alt karın bölgesinde hissedilir ve bazen sırt ve bacaklara da yayılabilir. Pelvik ağrı, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir, ancak sıklıkla üreme sistemi ile ilgilidir.

    Devamını Oku17.04.2023

    Histerosalfibgografi nedir?

    Rahim filmi, histerosalfibgografi; infertilite hekimlerine başvuran herkesin aşikar olduğu test.

    Devamını Oku03.04.2023

    Endometriozis (Çikolata Kisti)

    Deprem bölgesindeki endometriozis hastalarının savaşta vurulmasına rağmen koşmaya devam eden askerden bir farkı yok.

    Devamını Oku13.03.2023

    Ergenlikteki adet ağrıları görmezden gelinmemeli

    Ergenlik dönemini hepimiz ilk adet olunan anla başlar zannediyoruz. Oysa ki süreç bunun yıllar öncesinde başlamakta ve hormonlar dalgalanmaktadır. Bir kız çocuğu ilk adetini gördüğü anda rahimi belli bir kanlanma seviyesine ulaşmış ve yumurtalıklardan belirli hormonlar salınmaya başlamıştır demektir. Bu da aslında ergenlik çağının bazı hastalıklar açısından sonraki yaşlardan daha farklı olmadığını gösterir.

    Devamını Oku05.03.2023

    Stres ve üzüntü altında hormonlar ve adet düzeni değişebilir

    Ülkemizin çok zor şartlar altında olduğu günlerden geçiyoruz. Çoğumuz ya bir yakını kaybetti ya kendisi depremi yaşadı ya da uzaktan aldığı nefesten bile utanır hale geldi. Tüm bu durumlar hem ruhumuzu hem bedenimizi yormaya başladı. Buhranlara karşı ruh yoruldukça beden tepki vermeye başlar. Bunlarda en çok rolü olansa hormonal sistemimizdir.

    Devamını Oku15.02.2023