hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Fatoş Karahasan Fatoş Karahasan

    Doğa dostu bir deneyim yaklaşımı “Çamlar Ormanına Doğru”

    04.01.2023 Çarşamba | 12:06Son Güncelleme:

    Bu yıl da, yılbaşı döneminin ışıltısı ve coşkusu içinde çevreye bıraktığımız ayak izimizi göz ardı ettik. Ambalajlarda kullanılan kağıtlar, süsler, kurdeleler… İnternet üzerinden verilen siparişlerdeki karton kutular, naylon poşetler çöp dağları oluşturdu. Aralık ayında dünyanın dört bir yanında milyonlarca ton atık malzeme doğaya gönderildi. Topraklar, sular biraz daha kirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Noel döneminde, pandemi ve Ukrayna-Rusya savaşının tetiklediği enerji krizinin de etkisiyle Avrupa’da pek çok kent daha az ışık kullanmaya ve çok daha sürdürülebilir dekorasyon malzemesi kullanmaya özen gösterdi. Çevre kuruluşları, paketlerde kullanılan ambalaj malzemelerinin azaltılmasını sağlamak için kampanyalar düzenlediler.

    Türkiye’de ne yazık ki bu yılbaşında da, ambalaj malzemelerimizle doğayı biraz daha kirlettik. Ülkemizde çöplerin ve atıkların azaltılması için yeterli çalışma yapılmıyor. Tüketicilerimiz de atık yönetimi konusuna pek önem vermiyor.

    Oysa pandeminin de gösterdiği gibi, doğaya büyük ihtiyacımız var. Temiz hava, temiz su için çöplerimizi azaltmamız şart.

    Bu bağlamda, geçtiğimiz günlerde çok özel bir kampanyaya tanık oldum. Tasarımcı Özlem Süer Aralık ayındaki geleneksel yeni yıl davetinde örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Özlem Süer ve Ümit Temurçin’in ekipleri, “Çamlar Ormanına Doğru” mottosuyla, dekoratif yeni yıl süslemeleri yerine, gerçek ağaçlar kullanarak özel bir sunum hazırladılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğa dostu bir deneyim yaklaşımı “Çamlar Ormanına Doğru”

    Özlem Süer House’daki gece sonrasında, tasarımda kullanılan göknar ağaçlarının fidanları Beşiktaş Belediyesine teslim edildi. Fidanlar önümüzdeki günlerde Beşiktaş bölgesindeki parklardaki uygun alanlara dikilecek.

    Dilerim 2023’te, bu tür yaklaşımlar ülkemizin her yanında yaygınlaşır. Başta moda endüstrisi olmak üzere, tüm kuruluşlar attıkları her adıma dikkat ederek, ayak izlerini azaltmayı öncelikli hedefleri haline getirirler.

    Doğa dostu bir deneyim yaklaşımı “Çamlar Ormanına Doğru”