hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Fatoş Karahasan Fatoş Karahasan

    Evden çalışma ofis mobilyasını öne çıkardı. Türkiye’nin ofis mobilyası ihracatı arttı

    27.12.2022 Salı | 12:13Son Güncelleme:

    Pandemi öncesinde, Türkiye’nin yerli üretim miktarını artırmış olması, mobilya imalatçılarının ciddi yatırımlarda bulunması, tasarım ve Ar-Ge tarafında yaptıkları gelişmeler mobilya sektörümüzü yurt dışında tanınan bir oyuncu haline getirmişti. Son üç yılda ofis mobilyasına olan dış taleple birlikte, Türkiye’nin mobilya ihracatı daha da önemli bir boyut kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pandemi döneminde yaygınlaşan uzaktan çalışma modeli evlerin aynı zamanda ofisler haline gelmesine, dolayısıyla evlerde de ofis mobilyalarına ihtiyaç duyulmasına neden oldu. Çalışma koltuğunun ergonomisinin öneminin artmasıyla birlikte çalışanlar şirketlerinden çalışma koltuğu ve çalışma masası gibi taleplerde bulunmaya başladı ve bu da sektörde bir canlılık yarattı.

    Örneğin, uzun yıllardır ofis mobilyası alanına yatırım yapan Nurus, İngiltere, Hollanda, Hong Hong, Avusturya, Yeni Zelanda gibi ülkelerdeki payını artırdı. Nurus Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Baş Tasarımcısı Renan Gökyay’ın verdiği bilgiye göre, kuruluş bu yıl cirosunun yüzde 35-40’lık dilimini ihracattan elde etti. Yakın bir gelecekte satışlarındaki ihracat oranını yüzde 70’e çıkarmak için çalışmalar yapan Nurus, Afrika ve Türki Cumhuriyetler’deki havaalanı yenileme projelerinde de yer alıyor.

    Sürdürülebilirlik ve Teknolojiye yatırım şart

    Ortak kullanılan ofislere yönelim ofis mobilyasına olan talebi artırmaya devam ediyor. Yabancı pazarlar için sürdürülebilirlik en önemli tercih nedenlerinden birisi. Şirketler çalışanlarına sağlıklı çalışma koşulları sağlamak için çözümler arıyorlar. Nurus’un üretimde kullandığı malzemelerin uluslararası norm ve standartlara uygun, sertifikalı, geri dönüştürülebilir ve doğa dostu olması da kuruluşun ihracat başarısında önemli bir rol oynuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “45 bin metrekarelik fabrikamızın önemli bir bölümü Ar-Ge’ye ayırdık, yaptığımız çalışmalar ile teknoloji üssü olmayı hedefliyoruz” diyen Renan Gökyay’ın verdiği bilgiye göre kuruluş son yıllarda özellikle ‘nesnelerin interneti’ konusuna odaklanmış durumda.

    Evden çalışma ofis mobilyasını öne çıkardı. Türkiye’nin ofis mobilyası ihracatı arttı

    Nurus’un kalabalık ofisler için ürettiği ‘Akustik Pod Calma’ isimli ürünün patentini ve teknolojisini Çinliler satın aldı. ‘Akustik Pod Calma’ Avustralya’dan Hollanda’ya kadar birçok ülkeye de satıldı. Nurus, teknolojik altyapısı sayesinde savunma sanayinde drone, hava kuvvetleri için uçak, havayolları şirketleri için özel yolcu koltuğu da yapabiliyor. Kuruluş, TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilen İMECE’nin ABD’ye taşınmasını sağlayacak olan yüksek teknolojili taşıma kabinini üretiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İş ve özel yaşam dengesi önemli

    Renan Gökyay’ın verdiği bilgiye göre, bir çalışma koltuğunun boyun ve bel ergonomisine uygun tasarlanmış olması büyük bir önem taşıyor. Arkaya yaslanırken dengesini kaybederek düşmeye neden olan koltuklar sakatlıklara neden olabiliyor. Gökyay, ofis koltuklarının “sağlık koruma ekipmanı olarak” görülmesi gerektiğini hatırlatıyor.