{$ day.Temps.HighTemp $} °
Fatoş Karahasan Fatoş Karahasan

Girişimciler Barselona’da “Teknolojiyi insanileştirmenin” yollarını aradı

07.03.2023 Salı | 12:01

28 Şubat-2 Mart tarihlerine İspanya’nın Barselona kentindeki Fira Gran Via Exhibition Center’da düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji zirvesi Mobil Dünya Kongresi’ne 200’den fazla ülke ve bölgeden yaklaşık 80 bin kişi katıldı.

Mobile World Congress’te, “Hız “temalı program çerçevesinde, 5G, 6G, Artırılmış Gerçeklik, Açık Ağlar (Open Net), Finans Teknolojisi (Fin Tech) ve “Dijital Her şey” (Her şeyin İnterneti) temalarına odaklanan seminerler ve konuşmalar düzenlendi.

Aynı kongre binasında ve aynı tarihlerde düzenlenen 4YFN (Four Year From Now- Bugünden dört yıl sonra) isimli etkinlikteyse dünya çapında gelecek vadeden dijital işletmeler kendilerini tanıtma fırsatı buldular. 4YFN “Teknolojiyi insanileştirmek” yaklaşımı çerçevesinde, sağlık, eğitim, finansal teknolojiler ve çevre konularındaki inovasyon çalışmalarına odaklandı.

Yenilikçilik, ölçeklenebilirlik ve etki

Yaklaşık 10 yıl önce oluşturulan 4YFN etkinliği, girişimcileri finansörler, hızlandırıcılar ve büyük teknoloji şirketleriyle buluşturuyor. Konferans her geçen yıl daha büyüyerek, şirketlerin fikirlerini, sunduğu, mal ve hizmetlerini sergilediği ve yatırımcı aradıkları dev bir platforma dönüşmüş durumda.

4YFN 2023 Ukrayna, Avusturya, Güney Afrika, Güney Kore, İsviçre, Fransa, Japonya, Şili ve ABD'den ülke delegasyonlarıyla birlikte fuar alanında 780’den fazla üzerinde uluslararası girişim ve katılımcıyı ağırladı.

4YFN 2023'ün en iyi girişimi yarışmasıysa çok heyecanlı sunumlara sahne oldu.

Yatırımcılar, “Yenilikçilik, Ölçeklenebilirlik ve Etki” gibi faktörlere dayalı olarak her rekabet turunda ilk beş şirketi seçtiler. Ödül için başvurun şirketlerden 50 tanesi ön elemeyi geçti. Bu şirketlerden beşi; Birleşik Krallık merkezli Unmanned Life; Hollandalı Aircision; Danimarkalı DeafTawk; ABD merkezli Microverse ve İspanya merkezli Payflow finale kaldılar.

Birinciliği , Avinash Sukhwani ve Benoit Menardo tarafından 2020 yılında kurulmuş olan Payflow kazandı. Payflow dünya çapında 300 binden fazla kullanıcıya ve beş yüzü aşkın müşteriye sahip.

Kuruluş, çalışanların esnek tazminat ve talep üzerine maaş ödemesi almasına olanak tanıyan bir finansal sağlık platformu sunuyor. Payflow'un bulut tabanlı yazılımıysa şirketlerin bu çözümü yönetmesini sağlıyor.

Diğer Yazıları

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı 28 senede 3 milyon çocuğa hizmet götürdü

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” sloganıyla çağdaş nesillerin yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında nitelikli eğitim desteği sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) 28’inci yaşını kutluyor.

Devamını Oku 24.01.2023

İlkokullarda Ekolojik Okuryazarlık projesi başlıyor

İklim değişikliği dünyanın her yanında önemli sorunlara neden oluyor. Kuraklık, kıtlık başta olmak üzere insanlığı yakın gelecekte büyük krizler bekliyor. Araştırmalar özellikle gençlerin küresel iklim değişikliğinin etkileri hakkında endişelerinin olduklarını ve kaygılarının arttığını ortaya koyuyor. Bu bağlamda geçtiğimiz hafta tanıtımı yapılan “Ekolojik Okuryacarlık Eğitim Projesi” gibi çözümlere ihtiyaç var.

Devamını Oku 23.01.2023

Doğa dostu bir deneyim yaklaşımı “Çamlar Ormanına Doğru”

Bu yıl da, yılbaşı döneminin ışıltısı ve coşkusu içinde çevreye bıraktığımız ayak izimizi göz ardı ettik. Ambalajlarda kullanılan kağıtlar, süsler, kurdeleler… İnternet üzerinden verilen siparişlerdeki karton kutular, naylon poşetler çöp dağları oluşturdu. Aralık ayında dünyanın dört bir yanında milyonlarca ton atık malzeme doğaya gönderildi. Topraklar, sular biraz daha kirlendi.

Devamını Oku 04.01.2023
{$ item.Title $}
{$ item.Title $} © {$ item.Files[0].Sources[0] $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
{$ item.Title $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
{$ item.Title $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
{$ item.Title $}
{$ photo.Metadata.Title $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
LG
MD
SM
XS