hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Fatoş Karahasan Fatoş Karahasan

    Kuaförler “Alkışlamak Yetmez” dedi, sağlık çalışanlarına ücretsiz hizmet sözü verdi

    01.05.2020 Cuma | 11:08Son Güncelleme:

    Covid-19 pandemisinde canla-başla çalışan, toplum sağlığı için meslek şehitleri veren sağlık çalışanlarına, Kuaförler Derneği’nden destek geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1984 yılından bu yana üyelerinin ve kuaförlerinin gelişimine katkı sağlamak hedefiyle çalışan Kuaförler Derneği, sağlık çalışanlarına teşekkür etmek için bir kampanya başlattı. 30 Nisan Kuaförler Günü’nde başlayan Teşekkür kampanyası,  tüm Türkiye’deki kuaförlerden destek buldu ve binlerce meslek mensubu kampanyaya dahil oldu

    Önümüzdeki günlerde, kuaför salonları açıldığında, kampanyaya katılan salonlarda sağlık çalışanlarına saç kesimi ve bakımı hizmeti ücretsiz olarak verilecek. Sağlık görevlilerinin tek yapması gereken önceden randevu almak ve meslek kartlarını beyan etmek olacak.

    Özel gün hediyesi

    Kuaförler Derneği Başkanı Mahmut Ebil, “Dünyada farklı ülkelerde kutlanan 30 Nisan Kuaförler Günü’nü geçtiğimiz yıldan bu yana ülkemizde de kutlamaya başladık. Bu anlamlı kampanyayı da mesleğimiz için anlamlı bir gün olan 30 Nisan Kuaförler Gününde duyurmak ve başlatmak istedik.  Bu yıl Covid-19 nedeniyle istediğimiz kutlamayı yapamıyor olsak da ve salonlarımız kapanmış olsa da bir taraftan salonlarımızın yeniden açılması konusunda bakanlıklar nezdinde girişimde bulunurken diğer taraftan da bu zor günlerde bizler için çok büyük emekleri olan sağlık çalışanlarına bir armağan vemek istedik.  Salonlarımızın açılmasından sonra, mesleki kartını beyan ederek randevu alan tüm sağlık çalışanlarına ücretsiz hizmet vereceğiz” dedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     25 bin salon ve 100 bin çalışan

    Estetica Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erkan Güzel’den aldığım bilgilere göre; ülkemizde yaklaşık 25 bin kuaför salonu var.  Bu işletmelerde yaklaşık 100 bin kişiye istihdam sağlanıyor.

    Kuaförler Derneği 1984 yılından bu yana faaliyette ve MEB ile yaptığı protokol çerçevesinde kuaförlük eğitimi gören kız çocuklarına üstün başarı bursu sağlıyor. Ayrıca, proje okullarına eğitim ve atölye yenileme desteği veriyor.

    Sağlık Çalışanlarına yönelik saç kesimi ve bakımı kampanyası hem üye hem üye olmayan ve katılmak isteyen kuaför salonlarında uygulanıyor. Kampanyada yer alan kuaför salonları, duyuruları instagram sayfalarında paylaşıyor. Kuaförlerin %95’i hem kişisel hem işletme instagram hesabına sahip oldukları için, müşterilerine erişim kanalları açık.

    Kuaförlere cansuyu projesi

    Uzun bir süre kapalı kalan salonların, hayat yeniden başladığında canlanmaya ihtiyacı var. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan“kuaforumden.com web “ sitesi  de bu amaca hizmet etmek için yola çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuaförler Derneği’nin de içinde yer aldığı sitede, kuaför salonları açıldığında kullanılmak üzere indirim çekli hediye saç seti satışları gerçekleştirilecek. Kuaförlere can suyu projesi olarak doğan bu girişimle, evlere kapanan müşterilerin yeniden salonlara dönmesi planlanıyor.

    Web sitesi sayesinde, müşteriler randevularını önceden alabilecekler. Önemli markaların ürünleri kapılarına gelecek. hem de indirim çeki tutarı yaptıracakları hizmetten düşecek. Kuaförler de önden aldıkları bu ödeme sayesinde biraz rahatlayabilecekler.

    Ayrıca,  her satıştan 1 TL’si de Kuaförlük Müzesi hayalinin gerçekleşmesi için Kuaförler Derneği’ne aktarılacak