hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Fatoş Karahasan Fatoş Karahasan

    Toprağın Kadınları programı topluma fayda sağlayan girişimleri ödüllendiriyor

    14.10.2020 Çarşamba | 15:38Son Güncelleme:

    Pandemiyle birlikte doğanın ve doğallığın önemi çok daha iyi anlaşıldı. Tüketiciler çevreye ve kaynaklara özen gösteren ürünlere yöneliyorlar. Bunun sonucunda, topluma fayda sağlayan markaların tercih edilme oranları artıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1959’da bir Fransız köyünde, La Gacilly’de, doğan ve bir aile şirketi olarak faaliyetlerine devam eden Yves Rocher, insanların doğaya ve Dünya’ya borçlu olduğunu geri vermesi gerektiği inancını savunan kuruluşlar arasında yer alıyor. Markayı yaratan Yves Rocher “Doğa insanlığın geleceğidir” vizyonunu, oğlu Jacques Rocher’ye aşılamış. Baba-oğul çevreyi korumak için 1991'de Yves Rocher Vakfını kurmuşlar.

    Vakıf, 2001 yılından beri “Çevreyi korumak için çalışan kadınlar tanınmayı hak ediyor” mottosu ile her yıl gezegeni korumak için mücadele eden kadınlara “Toprağın Kadınları Ödülü’ veriyor.

    Bugüne kadar 50’den fazla ülkede, 450’den fazla kadına 2 Milyon Euro’luk destek sağlayan kuruluş, bu sene de toplum veya çevre yararına ticari faaliyetler yürüten; kâr amacı gütmeyen bir kuruluş bünyesinde yer alan ve çevre yararına bireysel projeler yürüten kadınları yarışmaya davet ediyor.

    Türkiye’den şimdiye kadar 5 kadın bu ödülü kazandı. Bu yıl birinci olan projeye 100 bin TL destek verilecek. Yerel tohum, susuz tarım, organik üretim, ekolojik binalar, geri dönüşüm, genç kuşakların çevre bilinciyle eğitimi, sürdürülebilir yaşam gibi sayısız başlık altında çok önemli projeler üreten kadınlarımıza duyurulur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aday başvuruları 15 Ekim’e kadar aşağıdaki adreslerden yapılabiliyor.

    www.yvesrocher.com.tr/topraginkadinlari
    terredefemmes.turkey@fondationyvesrocher.org