hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Miray Öncü
    Miray Öncü

    Miray Öncü

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Yüzeyin altında: Sharm El Sheikh'te su altı dünyasının gizli hazinelerini keşfetmek

    "Dalışın Haccı", "Barışın Kenti", "Sıcak kumların efendisi" ve bunun gibi birçok tabirin baş kahramanı, Sharm El Sheikh’in son dönemlerde popülerliği iyice arttı ve tatilcilerin yeni gözdesi oldu. Rotalar su altı dünyasını keşfetmeye doğru dönerken, bu muhteşem yere bu hafta birlikte gidelim istedim.

    Devamını Oku16.06.2023

    Tropikal bir adaya ailece düşseniz yanınıza ne alırdınız?

    “Issız bir adaya düşseniz, yanınıza alacağınız üç şey nedir?” sorusunu bugüne kadar defalarca duymuşsunuzdur. Şimdi bu soruyu biraz çevirelim ve şunu canlandıralım zihnimizde: “Tropikal bir adaya ailece, çocuğunuzla düşseniz, yanınıza neleri alırdınız?”

    Devamını Oku08.05.2023

    Bir Metaverse Rüyası: Dubai Miracle Garden

    Baharın geldiğini rengârenk çiçekler anlatmaz mı bize. Etrafta pembe, beyaz, kırmızı, sarı çiçekler açtıkça hayatımız da hareketlenmeye başlar. Bahar ayları hem yeni kararların verildiği hem de yepyeni planların yapıldığı tarihler olur genelde. Bazen bir çiçek tazeler bizi bazen de yeşilin üstüne serilen buketler.

    Devamını Oku10.04.2022

    Maske denince akla ne gelir? Venedik.

    Maskeler yaklaşık iki yıldır hayatımızda. Onlar olmadan bir yere gidemiyor, takmadığımızda da yüzümüzde bir eksiklik hissediyoruz. Peki, maske denince aklımıza bir tek cerrahi maskeler mi geliyor? Benim aklıma Venedik geliyor desem? Bir de karnavalı…

    Devamını Oku06.03.2022

    Sevgini göstermek için ne kadar yükseğe zıplayabilirsin?

    Yıllardır düşünürüm: Sevgimizi göstermek için illa bir güne mi ihtiyacımız var? Sevgi bir gün değil her gün gösterilir. Bu bazen bir sözcükle bazen bir cümleyle bazen bir hareketle ya da hediyeyle… Bunlar bile çeşitlenebilir.

    Devamını Oku14.02.2022

    Masai Mara'da safari: Bir temel yaşam motivasyon simulasyonu

    “Masai Mara’da sabah oluyor..” Safari, bozkırlar ya da Masai Mara denildiğinde bir çoğumuzun aklına gelen, sevgili Ata Demirer’in meşhur skeçinden bir sahne. Kilometrelerce uzunluktaki alanda sabah 5’te daha hava buz gibiyken kalkılıp gidilen yollar. Adeta bir oyun gibi, oyun alanında yapılan kimi zaman hızlı kimi zaman yavaş hamleler. Peki bu deneyimin öğretisi ne?

    Devamını Oku28.03.2021

    Alaca bir ülke: Ürdün

    Bedevi bir adamla kadın oradan oraya sürekli göç ederler. Kadın sürekli yolda olmaktanyorgundur. Bu konudan yakınsa da yine vakit gelince çadırlarını toplayıp yine farklı bir bölgeye doğru yola çıkarlar. Bir gün adam elinde çiçeklerle çadıra gelir.

    Devamını Oku03.03.2021

    Gökyüzünün aurası görülür mü?

    Birbirine zıt kavramlar, tatlar, dokular doğru bir şekilde bir araya geldiğinde muhteşem bir ahenk oluşmuyor mu? Güneşli havada yağmur yağdığında mesela... Ülkelerden de İzlanda böyle işte. Ateş ve Buz. Bir arada…

    Devamını Oku16.02.2021