hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Murat Erdör
    Murat Erdör

    Murat Erdör

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    E-ticaret tarihine kısa bir yolculuk

    Bilgisayar ile iletişim teknolojilerinin ve mobil cihazların gelişimi ile internet gündelik hayatımız içerisinde en önemli kavramlardan biri olmayı başardı. Günümüzde internet kullanıcı sayısı 4 milyarı aşmış durumda. Sayısal veriler göz önüne alındığında internet ile ilgili tüm kavramların ve platformların önem kazandığına şahit oluyoruz. Günümüzde öne çıkan, giderek değeri ve pazar payı artan kavramlar arasında “elektronik ticaret” yer alıyor.

    Devamını Oku20.03.2019

    YouTube yükselişini sürdürüyor

    Günümüzde dünyanın en büyük ikinci sosyal medya ağı olan YouTube, 2005 yılında Steve Chen ve Chad Hurley adlı iki girişimci tarafından kuruldu. 2006 yılına gelindiğinde ise YouTube, Google’a 1,65 milyar dolara satıldı.

    Devamını Oku20.02.2019

    İş görüşmeleri zorlaşıyor!

    Teknolojik gelişmeler ve dijital dönüşümün etkisiyle iş dünyası yeni bir forma kavuştu ve iş görüşmelerinde geleneksel yetkinliklerinin yanı sıra dijital beceriler de sorulmaya başlandı. Diğer bir deyişle iş görüşmeleri daha zor bir hal alıyor ve almaya da devam edecek. Geleceğin iş dünyasında iyi bir kariyere sahip olmak hangi şartlar mı gerekiyor, birlikte bakalım…

    Devamını Oku11.01.2019

    Tarihin ilk uzay ülkesinde neler oluyor?

    Uzayda anti militarist, özgür ve bilimsel bir bilgi alanı yaratmak ve evrenin barışçıl kullanımını sağlamak amacıyla kurgulanan tarihin ilk uzay ülkesi Asgardia, Azeri iş adamı Dr. Igor Ashurbeyli tarafından 2016 yılında kuruldu.

    Devamını Oku11.12.2018

    Gelecekte bizleri neler bekliyor?

    Teknolojik gelişmeler olağanüstü bir hızda ilerliyor. Her geçen gün birden fazla yenilik ile karşımıza çıkan teknoloji dünyası duracak gibi görünmüyor. Bu gelişmelerin sonucunda ise iş dünyasında ve hayatlarımızda köklü değişikliklerin olacağı ifade ediliyor.

    Devamını Oku14.11.2018

    Siz de “dijital tüketici” misiniz?

    Dijitalleşme, son dönemlerde kazandığı ivmeyle dijital pazarlamayı odak noktalardan birisi haline getirdi. Markaların yeni tüketici kitlelerine doğrudan ulaşmak için yatırımlar ve çalışmalar yaptıkları gözlemliyoruz. Bu çalışmaların hedefinde ise yeni nesil tüketiciler bulunuyor. Bu yeni nesil tüketiciler “dijital tüketici” olarak adlandırılıyor.

    Devamını Oku16.10.2018

    Dünyayı saran yeni çılgınlık: e-spor

    Dijitalleşme ile birlikte gündelik hayatımızda kullandığımız tüm kavramlar değişime uğruyor. Spor da bu kavramlardan bir tanesi. Artık spor denildiği zaman farklı bir dal olarak elektronik spor da (e-spor) zihinlerimizde canlanıyor. Ülkemizin de çok başarılı olduğunu e-spor, son zamanlarda tüm dünyada çılgınlık derecesine varacak düzeyde ilgi görmesi ve hızla gelişmesiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

    Devamını Oku14.09.2018

    IOT Hayatımızı Nasıl Şekillendirecek?

    Dijital sistemler gerçek dünya ile sanal dünya arasındaki bağları sıkılaştırmaya devam ediyor.

    Devamını Oku20.07.2018