hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Messina Boğazı Asma Köprüsü nihayet!

    22.03.2023 Çarşamba | 13:24Son Güncelleme:

    İtalya’ya gittiğimizde Başbakan Amintore Fanfani idi. İlk kez İtalya ile Sicilya Adası’nı bağlayacak bir asma köprü projesi ortaya atılmıştı. Ama çabuk vazgeçildi çünkü o günlerin teknolojisi 3.3 kilometre uzunluğundaki asma köprünün inşaatına yetmediği gibi maliyeti de astronomikti. Oysa her seçim öncesi kampanyalarda köprü vaadi yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnşaatı 20 Şubat 1970’de başlayan Boğaziçi Köprüsü’nün 1971 yılında kuleleri tamamlanınca çalıştığım gazetede bir Galatasaray – Fenerbahçe derbisi öncesi iki takımın antrenörlerini bu kulede bir araya getirmiştik. Fenerbahçe’nin efsane Brezilya’lı hocası Didi ve Galatasaray’ın İngiliz Teknik Direktörü Brian Birch kafalarına kask giyerek kuleye çıkmışlar ve birbirlerine şans dilemişlerdi. Harika bir röportaj olmuştu.

    Dünyada da ses getirmişti. Üç gün sonra İtalyanlar o dönemin Başbakanı Giulio Andreotti’nin isteği ile İmar Bakanlığı’ndan İstanbul’a bir heyet göndermiş ve Messina Boğazı asma köprüsü tekrar gündeme getirilmişti. Sonuç yine hüsran olmuştu. Daha sonra Messina Boğazı asma köprüsü için en çok ilgilenen eski Başbakanlardan Silvio Berlusconi oldu. Yeni projeler çizdirtti, Amerika’dan, Japonya’dan uzmanlar getirtti. Görevinden istifa etmek zorunda kalınca o proje bir kez daha rafa kalktı.

    Asma köprü teknolojisi bu arada gelişti. Türkiye ‘15 Temmuz Şehitler’ adını alan Boğaziçi Köprüsü dışında tam dört köprü daha inşa etti. ‘Fatih Sultan Mehmet’, ‘Yavuz Sultan Selim’ ayrıca Marmara körfezini bağlayan ‘Osman Gazi’ ve son olarak ‘Çanakkale Köprüsü.’

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Messina Boğazı asma köprüsü için proje komisyonu onayı nihayet Parlamento’dan geçti. İlk kadın Başbakan Faşist kökenli İtalya’nın Kardeşleri Partisi lideri Giulia Meloni’ye kısmetmiş. En erken 2025 yılında inşaatı başlayacak ve İtalya ana karasını Calabria kentinden Sicilya Adası’na bağlayacak köprü 3.300 metre uzunluğunda olurken denizden yüksekliği ise 382.6 metreye ulaşacak.

    Dünyanın en uzun asma köprüsünde gidiş - dönüş üçer şerit dışında tren rayları da bulunacak. Torre Foro’dan Sicilya Adasında Villa San Giovanni’ye ulaşacak asma köprünün ilk proje bedeli 8.4 milyar Euro olarak belirlendi. Başbakan Meloni maddi destek için İtalya Merkez Bankası dışında AB’den de yardım alınacağını belirterek Messina Boğazı Köprüsünün ülke için prestij yaratacağını söyledi.

    Çocukluğumdan beri duyduğum Messina Boğazı asma köprü projesi nihayet gerçekleşiyor 65 yıl sonra. Hayırlı olsun.