hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Kısa Kes - Serap Aykut Kısa Kes - Serap Aykut

    Sevgili Sakalperver

    27.12.2020 Pazar | 09:02Son Güncelleme:

    Altı üstü sakal değil o, siz bıraktıkça uzamayı sürdürüyor. Doğru yerde dur demek önemli. Evet son yıllarda epey moda ama bu modaya uymak istiyorsanız hakkını vermeniz gerekiyor!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sakal modelini belirlemek için önce yüzünüzü doğru analiz etmelisiniz. Yüzünüzden bir beden büyük sakal yüzünüzden rol çalar. Sakallarınızın ardına saklanmak istiyorsanız o ayrı tabi.

    Tüm erkeklere yakıştığıyla ilgili bir yanlış anlaşılma var ki işte orada erkek tembelliği aklıma gelmiyor değil. Yakışıp yakışmamasıyla değil, rahatlığıyla ilgili gibiler. O yüzden hazır moda diye almış başını giden sakallara tabiki hayır.

    Eğer doğru kullanılırsa sakal sihirli bir aksesuardır erkekler için. Gerektiğinde yanakları inceltir, gıdıyı saklar daha hoş görünmenizi sağlar pekala.

    Veya saklayacak bir şey yoktur ama siz sakallı olmaktan hoşlanıyorsunuzdur, kendinizi tanımlayan bir parçanızdır ona da tamam ama bakımını ihmal etmemeniz her şekilde önemli. Hijyen bu konunun ana başlığı diyebilirim, düzenli aralıklarla doğru tarak ve fırça kullanmak, elektiriklenmeyi ve sertliği önlemek için bir sakal serumu ya da yağ uygulamak sizi tahmininizden daha çekici kılabilir, benden söylemesi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mesleğime ilk başladığım zamanları hatırlıyorum. Sabah saatleri mis gibi sabun kokardı çalıştığım dükkan, işe gitmek üzere evden çıkan erkeklerin ilk adresleri berberleri olurdu. Tabiki evde tıraş olmak pratikti pratik olmasına ama berberde tıraş olmak bir ritüeldi.

    Şimdinin çırakları ne yazık ki bundan mahrum yetişiyor. Zira berber çıraklığı demek bir sakalı sıcak su ve sabunla ne kadar iyi yumuşattığın ve ustan için ustaranın jiletini köreltmeden değiştirme kabiliyetinle ölçülürdü. Sonra usta tıraşı bitirir çırak kolonyayla friksiyon yapar, saçlarını tarar müşterisini uğurlardı. Geleneksel sakal tıraşının keyfi ayrı elbette, bunu uygulamak ve devam ettirmek size kalmış.

    Ama unutmayalım ki moda kişiye yakışandır.
    Hayattaki duruşunuza, giyim tarzınıza en önemlisi yüz şeklinize uygun bir model mutlaka vardır.
    Biraz araştırmanız yeterli.
    Sakalım yok ki sözüm dinlensin ...