hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Uğur Hakan Hacıoğlu Uğur Hakan Hacıoğlu

    Eğitim, Motivasyon ve Doğru Sonuçlar – Emrah Koçak

    26.03.2023 Pazar | 09:09Son Güncelleme:

    Birçok felaketin ardı ardına bizleri sarstığı bir sürecin devamında müzikal faaliyetlerin başlaması, üretimlerin devam etmesi müziğini iyileştirici ve yapıcı özelliğini ön plana çıkartarak toplumsal yaralara bir nebze olsun deva olmayı başardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müziğin yapısal formu, dinleyicide oluşturduğu hisler ve melodilerin psikolojik olarak insanda oluşturduğu pozitif etkinin yanında sanatçıların kendini ifade edebilmeleri özelinde de üretimlerin devamlılığı oldukça önemlidir. Üretimler devam ettikçe motivasyon artacak motivasyon da arttıkça yeni üretimlerin öncülü olacaktır. Bu bağlamda her sanatçının üretimlerinde emeği doğrultusunda hak ettiği bir motivasyon vardır.

    Motivasyonun başarı ile yoğrulmasında önemli etkenlerden biri de eğitimdir. Müziğin ve müzisyenin üretimlerinde, yorumlarında ilerleyişini müzikal anlamda müzisyenin kendini eğitmesi, çağın gerekliliklerini takip etmesi ve müzikal tarihi öğrenmesi yatmaktadır. Müzisyen, kendini ve müziğini ilerletmek için eğitimi ve gelişimi hususlarında da titiz olmalıdır.

    Zamanın insana katkı sağladığı bir gerçektir. Tecrübe ve birikimlerin de müzikle buluşması müziği besler ve notaları güçlendirir. Üreticinin metotlara hakim olması, enstrümanları tanıması üretimlerini de son derece etkilemektedir. Her üretimin temelinde de atılan doğru adımların bulunması rastlantı değildir.

    Kökeni Antik Yunan’a dayanan, Rönesans’ı, Barok dönemi, Klasik ve Romantik dönemleriyle Modern diye tabir ettiğimiz süreçte günümüze kadar uzanan Klasik Müzik kültürü enstrümanları, armonik yapısı ve geleneğiyle asırlardır insanlar üzerinde fiziksel ve psikolojik olarak olumlu etkiler bırakmaktadır. Tarihi oldukça derinlere inen bir türün günümüzde icrası da ayrı bir emek ayrı bir titizlik istemektedir.
    Emrah Koçak gerek aldığı eğitim gerek de gösterdiği hassasiyet ile müzikle arasında özel bağlar kurmuş bir isim… İstanbul ve Atina’da girdiği sınavlarla Thames Valley Üniversitesi LCM Klasik Gitar bölümünde lisans eğitimini tamamlaması ardından İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gitar bölümünden de mezun olarak hem Avrupa’da müziğin temeline inmiş hem de ülkemizde aldığı eğitimle müzikal güncesini zenginleştirmiştir. Bu zenginliğin oluşumunda da hiç şüphesiz müziğe başlamadan evvel İspanyol Dili Edebiyatı bölümünü okumuş olmasının da etkisi büyüktür. Bir sanatçının eğitimi müziğine de yansır. Bu yansıma altında da birçok değerli okumayı, öğretiyi ve gözlemi içermektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2006 yılı itibarıyla Emrah Koçak stüdyo gitaristi olarak işin mutfağında yer almıştır. Birçok albüm, dizi müziği ve projede yer almasının yanında orkestralara da eşlik etmiştir.

    Emrah Koçak’ın kendi alanı olan Klasik Müzik üzerine ilk çalışması 2020 yılında çıkan “Three Handel Pieces On Guitar” G.F.Handel'in 428 ve 373 numaralı klavsen ve keman süitlerinden üç bölüm olarak gitar üzerinde bir uyarlamadır. Bir ilk olma özelliği taşıyan bu çalışma Emrah Koçak’ın ulusal ve uluslararası manada birçok klasik müzik radyosunda listelere girip çalışmasıyla yer almasına olanak sağlamıştır.
    Doğru eğitim ve motivasyonun bir araya gelmesinin ardından üretimlerine devam eden Emrah Koçak klasik gitar repertuarının en çok bilinen eserlerinden Francisco Tarrega'nın Alhambra Hatıraları ve Lagrima'sını, Isaac Albeniz’in Asturias'ını armonilerini ve çalım tekniklerini değiştirerek tekrar yorumladı. Bu çalışmalarda ortaya koyduğu performans ile tabiri caizse çalışmalarda kendi imzasını ve çizgisini belli etti.
    Geçtiğimiz haftalarda sanatçının, Antonio Vivaldi'nin 522 numaralı iki keman konçertosunun Allegro bölümünü gitar düzenlemeleriyle Siccas Guitars'da yayınladı. Çalışma kısa sürede ilgilileri tarafından olumlu tepkiler alması da bizlere doğru bir üretim çalışmasının doğru insanlara ulaşabildiğini bir kez daha gösteriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emrah Koçak aldığı eğitim, müziğe yaklaşımı ve meydana getirdiği çalışmalarla gelecek adına olumlu sinyaller veriyor. Belki de bu noktada kendisinden öğrendiğimiz en kıymetli haber Kasım 2023’e kendi gitar uyarlamaları ve çalışmalarının yer aldığı bir albüm hazırlığında olmasıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İyi ve doğru bir eğitimin doğru planlarla ve motivasyonla bir araya gelmesi nihayetinde doğru sonuçlara uzanan bir sonucu meydana getiriyor.

    Yeni sonuçlara ve müziğe…