hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Uğur Hakan Hacıoğlu Uğur Hakan Hacıoğlu

    Hatıraların Güzü Saklı Melodilerde: Bursa Bülbülü Film Müzikleri LP Formatında

    05.02.2023 Pazar | 11:01Son Güncelleme:

    Her hatıranın, yaşanmışlığın ve biriken duyguların hayatımızda bir güzü vardır. O birikime güz yağmurları yağmaya başladığı vakit gönül yaprakları düşer birer birer geçmişin tozlu yapraklarına… Her satırında, sararan sayfaların içinde onca duygu, onca hatıra barındırır ki bunların hepsi bir gün bir dize, bir melodi, bir söz olmayı bekler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müziğin, aşkın, vazgeçişin arasında Bursa’nın 1980’li yıllarına doğru bir yolculuğu izleyiciye çıkaran ve bu yolculukta dönemin sadece atmosferini değil müzikal olarak da yapısını göstermeye çabalayan Bursa Bülbülü filmi Disney+ platformunda yayınlanması sonrasında sadece izleyici odağında değil dinleyici odağında da büyük ilgi gördü.

    Ata Demirer’in film içinde gerek bireysel gerekse de Melek Büyükçınar ile gerçekleştirdiği düetleri dijital platformlarda son haftalarda oldukça talep gören çalışmalar olarak dikkat çekti. Bu taleple doğru orantılı olarak filmde yer alan çalışmaların LP formatında ilgilileriyle buluşması hem filme ilgi duyanları, hem plak koleksiyonerlerini, hem de yeni dönem arşivcilerini oldukça heyecanlandırdı.

    Film boyunca yaşanan duygu - durum geçişleri arasında filme özel seslendirilmiş şarkıların gördüğü ilgiyi aslında gala gecesinde sıcağı sıcağına gözlemleme fırsatı bulmuştuk. Örneğin “Seni Yazdım Kalbime” ve “Şaka Yaptım” şarkıları dinleyici tarafından büyük ilgi görmüş ve parçaya seyircilerden de eşlik edenler olmuştu. Fiziksel olarak filmde yer alan şarkıların nostaljik bir filme tamamlayıcı bir unsur olarak plak formatında basılarak sunulmasının da doğru bir metot olduğu kanaatindeyim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ata Demirer de bu süreç ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle anlatmıştır: “Bursa Bülbülü izleyicileri 80’li yılların taverna ve gazino dünyasına götürüyor… Seksenli yıllarda Bursa’da düğünlerde, kınalarda büyük bir hevesle müzik yapmaya çalıştığım zamanları ve hayallerimi hala çok net hatırlıyorum. Yıllar geçti, kısmet oldu bugüne geldik ve o yılların hikayesini yazarken müziklerini de büyük şef, büyük müzisyen, kıymetli ağabeyim Taşkın Sabah sayesinde hayata geçirdik. Albümde birbirinden değerli müzisyen arkadaşlarım bize eşlik etti Ne şanslıyım ki Bursa Bülbülü albümünü plak formatında da müzik marketlerin raflarında. Bu plağın müzikleri o yılların ağabeylerinin, Cengiz Sezen’lerinin, Arif Susam’larının, Nejat Alp’lerinin, Ümit Besen’lerinin, Ferdi Özbeğen’lerinin ve daha nicelerinin müziklerine saygı duruşudur.”

    Ata Demirer bu çalışmanın fiziksel olarak dinleyiciyle buluşma sürecinde Taşkın Sabah, Tarık Ceran, Melek Büyükçınar, Toygan Avanoğlu ile birlikte çalıştı. Kalan Müzik ve BKM işbirliğinde LP ilgililerin beğenisine sunuldu.

    Son yıllarda film - dizi üretimlerinin dijital platformlara taşınmasının yanında belirli aralıklarla bu tarz yapımların fiziksel olarak da ilgilileriyle buluşmasını oldukça kıymetli buluyorum. Hatıraların saklı melodilerinin anımsandığı şarkıların saklanabilecek bir ortamda bulunuyor olması ilgililerini fazlasıyla cezbedecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Melodilere, hatıralara ve üretimlere…