hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Uğur Hakan Hacıoğlu Uğur Hakan Hacıoğlu

    Sahnede Özgür Olmak – Kezzo’dan Dorock XL Konseri

    16.09.2023 Cumartesi | 09:14Son Güncelleme:

    Her canlı kendi tabiatında, kendi doğasında özgürdür. Kimi canlı bir ormanı, kimi canlı derin denizleri, kimisi uçsuz bucaksız bir gökyüzünü evi belleyip kendini özgür hisseder. İnsanın tabiatı da böyledir aslında. Kendimizi sıkıştırdığımız çizgilerin dışında aslında hepimizin kendini özgür hissettiği, ruhuna iyi gelen yerler vardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir müzisyen için hiç şüphesiz tabiatının temel ihtiyacı ve özgürlük alanı da sahnedir. Seyircisi ile buluşmak, onların şarkılarına eşlik edebildiğini görmek… Belki de çizdiği imajının içinde durağan biri olsa da çoğu sanatçının böyle durumlarda heyecanlandığını da görüyoruz. Sözlerini kaleme aldığınız bir eserin sizlerle beraber canlı canlı söylenmesi… Bu durum kişide yoğun bir duygusal zirveye ulaşılmasının da temelini oluşturmaktadır.

    Kezzo (Hüsnü Doğan) suyun öteki yakasından bizlere ulaşmış bir ses. Ses renginde Balkan coğrafyasının neşesi ve enerjisini taşırken bir yandan da özgürlüğü arayan duygularının da dışa vurulduğunu hissedebiliyorsunuz. O ses, sahnelerde dinleyicisi ile buluştuğunda özgürleşen seslerden biri. Yani hep suyun ötesi gibi… Enerjik, mutlu, özgür ve duygusal…

    Geçtiğimiz hafta sonu Kezzo, Dorock XL sahnesinde dinleyicileriyle buluştu. Akustik bir konser ile dinleyiciyi buluşturmak amaçlanıyordu. Bilinçli bir kitle hem Kezzo’nun performans stiline hem de şarkılarına oldukça hakimdi. Enerjisi düşen, sakin kalabilen kimse olmadı. Kezzo sahnede özgür bir martı gibi süzülürken herkes onun kanat çırpışına eşlik ediyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu özel gecede birçok misafir de sahnede Kezzo’ya eşlik etti. Dipnot, Da Poet ve Muşta hem geceye hem de sahne performanslarına eşlik ederek geceye katkı sağlamış oldular.

    Kezzo’dan öğrendiğimize göre bu konser akustik konserlerin başlangıcı. Program netleştikçe yeni konser tarihlerini takip etmenizi ve konserleri kaçırmamanızı tavsiye ederim. Enerjik bir sesten farkındalığı yüksek sözlerle yazılmış çalışmaların rap müziğe ilgili herkeste olumlu bir iz bırakacağı kanaatindeyim.

    Müziğe…