hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Mete Sohtaoğlu
    Mete Sohtaoğlu

    Mete Sohtaoğlu

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Cihat Baharı mı?

    Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Kimse Avrupa'ya yarım yüzyıl daha barışın hâkim olacağına inanmamalı" demişti. Avrupa'yı endişelendiren bu gelişmeler "Arap Baharı"ndan sonra "Cihat Baharı" nın mı habercisi? İşte "Küresel Cihat" meselesinin detayları...

    Devamını Oku18.06.2014

    "El-Kaide 3.0": Hedef 2020

    Üç yıl önce Suriye, Libya, Tunus ve Sina bölgelerinde "Arap Baharı" olarak nitelendirilen dönem başladığından beri "Küresel Cihad Hareketi" yuvalandığı Arap coğrafyasında sessiz sedasız yayılmaya başladı. Bugün yaşadığımız durum aslında 2005-2006 yılında kamuoyuna sızan 20 yıllık El-Kaide planında (2000-2020) çoktan öngörülmüştü. Bölgesel siyasi konjonktürün etkisiyle meydana gelen gelişmelerin çıtayı çok yüksek tutan örgüt için bile sürpriz olduğu aşikar. Bu taslak plan "mücahitlerin" kendi gayretlerinden çok siyasi ve ekonomik gelişmeler yüzünden planlandığı gibi yürüdü. Önce El-Quds El-Arabi Gazetesi'nde bir seri yazı dizisi halinde yayınlanan ve çevrilerek "Fuad Hüseyin- El Zerkavi: El Kaide'nin 2. Nesli" ismiyle yayınlanan kitapta El Kaide'nin 7 aşamadan oluşan 20 yıllık planı detaylı olarak açıklanmıştı.

    Devamını Oku17.06.2014

    70 yıl önce o sahilde 2000 kişi öldürdü

    Müttefik güçlerin Kuzey Fransa'nın Normandiya sahillerine çıkarma yaptıkları 6 Haziran 1944 günü tarihi bir gün. İkinci Dünya Savaşı'nın seyrinde o gün, Nasyonal Sosyalist Almanya'ya karşı ikinci bir cephe açılması başarıldı. Bunun ardından işgal altında bulunan Fransa kurtarıldı ve müttefikler Hitler'in birliklerine karşı Batıdan ilerlediler. Bu yüzden her yıl "D-Day" anısına büyük çaplı törenler yapılıyor.

    Devamını Oku06.06.2014

    Bu ses sizi çıldırtabilir!

    2010 Dünya Kupası'ndaki vuvuzela travmasını hatırlarsınız. Gerçi futbolseverlerin unutması ne mümkün. Müjde mi, kötü haber mi bilemedim. 4 yıl sonra futbolseverleri 2014 Dünya Kupası’nda yeni sürprizler bekliyor

    Devamını Oku30.05.2014

    “Bizans imparatoru" YAŞIYOR!

    O zaman 86 yaşında olan kuaför, o yıllardan itibaren "İstanbul tahtının varisi" olduğunu iddia edip asalet ünvanları dağıtıyordu. Bizans'ın "yaşayan imparatoru", giriş davetiyesinin oldukça pahalı olduğu Bizans kartalı motifli flama, bayraklarla donatılan salonlarda, balolar düzenleyip “Bizans’ı Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği”ne bağış toplamaya başlamıştı.

    Devamını Oku28.05.2014

    Osmanlı'nın ilk madencisi: Deli Corci

    Osmanlı'nın Avrupa'ya gönderdiği ilk üç öğrenciden biri olan ve çok asabi olduğu için "Deli Corci" lakabıyla anılan İbrahim Edhem, madencilik eğitimi gördükten sonra döndüğü Türkiye'de sadrazamlığa kadar yükseldi.

    Devamını Oku22.05.2014

    Hürrem'den önce Osmanlı'nın ilk yabancı gelini kimdi?

    1299 yılı Nisan ayının son günleri. Yer: Osmanlı İmparatorluğu'nun doğduğu topraklar. Kayı aşiretinin Söğüt ve civarında günden güne artan gücü karşısında, o güne kadar hep siyasi çekişme ve kavga halinde olan Rum tekfurları, Türklere karşı çeşitli planlar üzerinde tartışmaktadırlar.

    Devamını Oku09.05.2014

    Osmanlı’nın lanetli ölüm melekleri

    Düşünsenize bir mesleğinizi... Herkes sizden uzak duruyor. Sabah gidip kafa kesip akşam eve dönüyorsunuz. Mutfaktan hanımın size seslenişini “-Beyyy! Nasıldı işler bugün?” “-N’oolsun hanım 3-5 kafa kesip geldim işte, yemek hazır mı?” konuşmasını hayal edin.

    Devamını Oku02.05.2014