hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Browni Nasıl Yapılır? Evde Gerçek Browni Tarifi...

    Browni Nasıl Yapılır Evde Gerçek Browni Tarifi...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Brownie her yaştan kişinin severek tükettiği çikolatalı tatlılar arasında yer almaktadır. Brownie yapabilmek için öncelikle işin tekniği hakkında bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Brownie hazırlarken kullanacağınız malzemelerin ısısı bile tarifinizin başarılı olması için önemlidir. Lezzetli bir brownie ve bir bardak kahveye kim hayır diyebilir ki... Siz de evinizde harika bir brownie hazırlayabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Browni Nasıl Yapılır?

    Brownie yapmak için öncelikli olarak malzemelerinizi hazırlamanız gerekmektedir. Brownienin yoğun çikolatasıyla birlikte uyum sağlayabilecek olan beyaz çikolata ve vişne de tarifinize oldukça yakışacaktır. Sevdiğiniz çikolataları ve ya bisküvileri de üzerine dizerek harika bir görüntü elde edebilirsiniz. Brownie yapmak için malzemeler;

    200 gram bitter çikolata,

    100 gram tereyağı,

    2 adet yumurta,

    1 su bardağı un,

    1/2 su bardağı şeker,

    1 yemek kaşığı kakao,

    1 paket vanilya,

    1 su bardağı kırılmış iri ceviz içi kullanmanız gerekecektir. 

    Browni Nasıl Yapılır Evde Gerçek Browni Tarifi...Brownie hazırlamak için öncelikli olarak tereyağı ve çikolata bir kapta benmari usulü karıştırılarak homojen bir karışım elde edilmelidir. Eriyen sıcak çikolatanın ılık bir kıvamda olması gerekmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu nedenle benmari usulü erittiğiniz çikolatayı bir kenara alarak bir süre bekletmeniz gerekir. Bu sırada yumurta ve şeker köpürene kadar mikserle çırpılır. Benmari çikolatanın sıcaklığı gittikten sonra ise yumurtaya eklenerek çırpılmaya devam edilmesi gerekir. 

    Başka bir kabın içerisinde kakao, vanilya ve un karıştırılarak yumurta karışımına ilave edilir. Bir spatula yardımıyla malzemeler birbirine güzel bir şekilde karıştırılır. Son olarak ise ayıklanan ceviz içi de eklenerek harç hazır hale getirilir.

    Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt serdiğiniz küçük bir borcama dökerek önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirmeniz gerekmektedir. Brownienin üstü çatladığında ise piştiğini anlayabilirsiniz.

    Browni Nasıl Yapılır Evde Gerçek Browni Tarifi...Evde Gerçek Browni Tarifi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kafelerde severek tükettiğiniz gerçek brownie tarifini evde de kolay bir şekilde yapabilmeniz mümkün olmaktadır. Bir ocakta kaynayan sıcak suyun üzerine koyacağınız bir kabın içerisine tereyağı ve çikolata eklenir.

    Benmari usulü eriyerek tamamen homojen bir karışım elde edilir. Çikolatalar tamamen eridiğinde bir kenara alınarak soğuması beklenir. Bu sırada 2 yumurta ve yarım su bardağı şeker köpürerek beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Ardından bekleterek soğutulan çikolata da yumurtanın içerisine eklenir.

    Son olarak farklı bir kabın içerisinde 1 su bardağı un, kakao ve vanilin karıştırılır. Karıştırdığınız karışımı küçük bir borcama dökerek üzerini istediğiniz çikolata çeşitleriyle süsleyebilirsiniz. 160 derece önceden ısıttığınız fırının içerisinde 30 dakika pişirdiğiniz durumda brownie hazır demektir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow