hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Leblebi Besin Değeri: Leblebi Kaç Kalori?

    Leblebi Besin Değeri: Leblebi Kaç Kalori
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Besinlerin kalori miktarı ile ilgili bilgi sahibi olmak çok önemlidir. Bu nedenle de, Leblebinin kalori değeri de çok sık merak edilir. Leblebi, nohuttan elde edilen sağlıklı ve lezzetli kuruyemişler arasında yer alır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

      Leblebi Besin Değeri

     Leblebi, besin değeri çok yüksek olan bir gıdadır. Lifli bir yapıya sahip olduğu için de tüketildikten bir süre sonra bağırsakları önemli ölçüde rahatlatır. Bu nedenle de diyet ara öğünlerinde ölçülü bir şekilde tüketmek çok iyi bir fikir olabilir.

     100 gram Leblebide, ortalama olarak 107,20 kaloriye, 7,92 proteine, 15,34 karbonhidrata ve 1,36 yağ değerine de sahiptir. Leblebi aynı zamanda, 8,56 lif (g), 10 sodyum (mg), 0 kolesterol (mg), 324 potasyum (mg), 12 vitamin A (iu), 49,60 kalsiyum (mg), 1,60 vitamin C (mg) ve 2,80 de Demir içerir. 

     Leblebi Kaç Kalori?

     Kalori yediğimiz içtiğimiz her besinde bulunur. Kalori, besinlerdeki enerji miktarını temsil eder. Kalori kadar besinin içindeki çeşitli vitamin ve mineraller de oldukça önemlidir. Besin değerleri da çok yüksek bir içeriğe sahip olan leblebi ise kalori bakımından dikkatli tüketilmesi gereken önemli bir besindir. 100 gr leblebinin içinde yaklaşık olarak 365 kalori (kcal) değerinde enerji bulunur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     100 gr leblebinin içinde yer alan besin değerleri de 20 gr protein, 6 gr yağ ve 65 gr karbonhidrat şeklinde de sıralanır. Bir leblebinin ağırlığı ise genellikle boyutlarına göre değişiklik gösterse bile ortalama boyutlarda bir leblebi yaklaşık olarak 1,5 – 2 gram ağırlığına sahiptir. Leblebinin özelliğine ve içeriğine göre kalori miktarı da değişiklik gösterir. Bunlar ise,

    1 gram tuzlu leblebi 4 kaloridir.

    1 kahve fincanı dolusu olduğu zaman 78 kaloridir.

    Orta boy kase tuzlu leblebi ise, yaklaşık 587 kaloridir.

    1 avuç tuzlu leblebi, 80 kaloridir.

    Tuzsuz leblebi kaç kalori diye hesapladığınız zaman da kalori miktarı değişir:

    Orta boy kase ve tuzsuz leblebi ise 456 kalori,

    1 avuç 54 kalori,

    1 fincan 214 kalori,

    Yarım avuç 27 kalori,

    1 kahve fincanı tuzsuz leblebi ise, 55 kalori içerir.

     Nohuttan Baharatlı Leblebi Besin Değerleri

     100 gram leblebinin içerdiği bazı besin değerleri vardır. Bunlar ise:

    Karbonhidrat: 38 gr.

    Lif 21,4 gr.

    Protein: 20 gr.

    Yağ: 3,4 gr.

    Potasyum: 810 mg.

    Kalsiyum: 124 mg.

    Sodyum: 25 mg.

    Leblebi besin değeri tablosuna bakıldığı zaman 100 gram leblebi yiyen bir kişinin bol miktarda karbonhidrat aldığını da görebiliriz. Ama leblebi içeriğinde bulunan lif ve proteinler sayesinde oldukça doyurucu bir besin olduğu için sağlıklı içeriği ile de dikkat çeker. Diyet listelerinin de pek çoğunda yer alır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Şekerli Leblebi Kaç Kalori?

     Leblebiler genellikle hazırlanma her lezzete göre çeşitlendirilerek tatlandırılır. Tatlı atıştırmalık sevenler için de şekerli olarak leblebiler piyasaya sunulu. Bu leblebilerin ise, 100 gramında 568 kalori bulunur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow