hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mozaik Pasta Nasıl Yapılır? Evde Bisküvili Mozaik Pasta Tarifi...

    Mozaik Pasta Nasıl Yapılır Evde Bisküvili Mozaik Pasta Tarifi...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kolay, lezzetli ve iştah açan bir pasta arayan kişiler genellikle mozaik pastaya yönelirler. Neredeyse herkesin evinde mozaik pasta muhakkak yapılmıştır. Zaten kolay bir yapılışı olması ve pratik malzemeler içermesi oldukça memnun edicidir. Bunun yanında mozaik pasta kolay olsa da yapılışında dikkatli şekilde hareket etmekte fayda vardır. Böylelikle günün her saati zevkle yenecek bir mozaik pastaya ulaşmak mümkündür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mozaik Pasta Nasıl Yapılır? 

     Mozaik pastanın yapılışı zor olmadığı için sıkça tercih edilir. Ayrıca bu pastanın enfes tadı küçüğünden büyüğüne herkesin ilgisini çekecek boyuttadır. Üstelik mozaik pastanın malzemeleri hem az hem de her evde bulunabilecek ürünlerden meydana gelir. Mozaik pastanın tarifine geçmeden önce malzemeleri hazırlamakla işe başlanılabilir. 

     Malzemeler:

     - 2 paket petibör bisküvi,

    - 1 su bardağı dolusu süt, 

    - 5 tatlı kaşığı kakao, 

    - 5 yemek kaşığı şeker, 

    - 5 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin, 

    - İsteğe bağlı 1 su bardağı fındık veya ceviz. 

     Mozaik pasta için verilen malzemeler yaklaşık 4-6 kişilik olarak bilinir. Bunun yanında hazırlık aşaması 20 dakika kadardır. Pişirme ise yoktur. 

     Evde Bisküvili Mozaik Pasta Tarifi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Bisküvili mozaik pastanın malzemeleri hazırladıktan sonra sıra yapımına gelir. Bu nefis pastanın yapılışı da oldukça basittir. Böylelikle kısa sürede nefis bir pasta yapmış olacaksınız.

     Yapılışı:

     1- Mozaik pasta yapılışı için öncelikle bisküvileri kırmakla işe başlayalım. Bisküvileri kırarken fazla ufalamamaya özen göstermek gerekir. 

     2- Margarini (isteyen tereyağı kullanabilir) bir tava yardımıyla eritelim. Bu eriyen yağı, şekeri, sütü ve kakaoyu bir kaba alarak iyice karıştıralım.

     3- Elde edilen karışımı, kırılan bisküvilerin üzerine dökerek iyice yedirin. Bu aşamada isteğinize göre fındık, ceviz veya Antep fıstığı eklemeniz de mümkündür. 

     4- Ardından bisküvileri dikkat ederek iyice karıştırmaya devam edelim. Bu karışımı streç folyo içerisine alarak rulo şekli verelim (isteyen kişiler baton kek kalıbı veya uygun bir borcam içerisine streç koyarak aynı şekli verebilir). 

     5- Hazırlanan mozaik pastayı buzlukta 2-3 saat kadar dinlenmeye kaldıralım. Daha sonra oda sıcaklığına alarak hemen dilimleyerek servis edebilirsiniz.

     Mozaik Pasta Yapılışı Püf Noktaları 

     Mozaik pastayı yaparken bisküvilerin taze olmaları lezzeti arttıran bir unsurdur. Ayrıca bisküvileri çok ufalamamak gerekir. Yeterli süre buzlukta bekletmeye de özen göstermek önemli bir püf noktası olarak karşımıza çıkar. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Mozaik Pastanın Ne Gibi Türleri Vardır?

     Mozaik pastayı piramit, silindir veya dikdörtgen şekilde yapmak mümkündür. Bunun için malzemeleri katacağınız kabı uygun olarak seçmek gerekir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow