hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? Omega 3'ü En Yüksek Gıdalar...

    Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir Omega 3ü En Yüksek Gıdalar...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Hastalıklara karşı savaşmanın en önemli yapı taşları içerisinde Omega 3 gelir. Çünkü içeriğindeki zengin yapı ile birlikte bağışıklık sistemini önemli oranda güçlendirdiğini söylemek mümkün. Bu sebepten dolayı Omega 3 yağ asidi barındıran birçok farklı besin kaynağı dengeli şekilde tüketilmelidir. Bunlar içerisinde şüphesiz balık çeşitleri ilk sırada yer alır. Özellikle somon ve tuna ile beraber uskumru balıkları önemli oranda Omega 3 yağ asidi barındır. Diğer yandan keten tohumu yağı ve ceviz ile birlikte kanola yağı gibi besinler önemli oranda Omega 3 barındırmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir?

     Omega 3 vücudun en önemli doğal yapı taşları içerisinde gelir. Daha doğrusu bunu Omega 3 yağ asitleri olarak da ifade etmek mümkün. Sağlıklı bir yaşam sürmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için mutlaka Omega 3 barındıran besin kaynakları düzenli olarak tüketilmelidir.

     - Somon balığı

     - Tuna balığı

     - Uskumru balığı

     - Ceviz

     - Kanola

     - Keten tohumu yağı

     Özellikle keten yağında yaklaşık olarak %50 ila %60 oranı arasında yüksek bir Omega 3 yağ asidi bulunduğunu söylemek mümkün. Düzenli şekilde ve vücudun ihtiyacına uygun yeterli miktarda tüketildiğinde, bağışıklık sistemi önemli oranda güçlü hale gelebilir.

     Omega 3'ü En Yüksek Gıdalar

     Yüksek oranda Omega 3 miktarı elde edebilmek için yine yüksek oranda Omega 3 yağ asidi barındıran yiyecekler tüketmek gerekir. Bu kapsamda şüphesiz ilk sırada somon ve tuna ile beraber uskumru balıkları öne çıkar. Çünkü genelde Omega 3 yağ asitleri balık türlerinde yer alır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Aynı zamanda balık yağı ve keten tohumu yağı da yine önemli oranda Omega 3 barındıran gıdalar arasında ön plana çıkar. Hem tek başına hem de farklı yiyecekler ile karıştırmak suretiyle bu besin kaynaklarını tüketmek mümkündür.

     Omega 3'ün Faydaları Nelerdir?

     Öncelik olarak bağışıklık sistemini güçlendirme noktasında Omega 3 büyük bir öneme sahiptir. Böylece vücudun dış etmenlere karşı önemli oranda direnç göstermesi elde edilir. Aynı zamanda hafızaya güçlendirerek ileride meydana gelebilecek olası hafıza kayıplarının önüne geçer.

     Bu da doğal olarak yaşlılıkta yaşanabilecek pek çok hastalığın önüne geçme imkanı verir. Diğer yandan hastalıklarla mücadele etme konusunda en önemli besin kaynakları içerisinde olduğunu ifade etmek yine mümkündür.

     Omega 3 Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

     Cilt sertleşmesi ile birlikte cilt kuruluğu Omega 3 eksiklerin en önemli unsurları içerisinde yer alır. Aynı zamanda saç diplerinde meydana gelen kepeklenme ve kuruduk da ön plana çıkar. Çünkü fiziksel açıdan Omega 3 yağ asitleri cildin sağlıklı halde kalmasına ve saçını güçlenmesine imkan verir.

     Diğer yandan kolesterol problemleri kalp sorunları ve hazırlıkları da yine Omega 3 eksikliğini belirten unsurlar içerisinde öne çıkar. Bu ve benzeri pek çok belirtiye karşı mutlaka dengeli olarak, yeterli miktarda Omega 3 asidi barındıran yiyeceklerin tüketilmesi gerekir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow