hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pasta Nasıl Yapılır? Evde Değişik Pasta Tarifleri...

    Pasta Nasıl Yapılır Evde Değişik Pasta Tarifleri...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Büyük küçük herkesin severek tükettiği pastaları evinizde de kolay bir şekilde hazırlamanız mümkün olmaktadır. Hazırlayacağınız pandispanya hamuru ve pastacı kremasıyla çok lezzetli pastaları evinizde yapabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     İlk olarak pasta malzemelerini temin etmeniz gerekmektedir. Pastayı hazırlamak için öncelikli olarak pasta keki olarak bilinen pandispanyanın hazırlanması gerekir. Kek hamurunuzun güzel bir şekilde kabarması için hamurun homojen ve devirli olarak karıştırılması oldukça önemlidir. 

     Pasta Nasıl Yapılır?

     Lezzetli pastalar hazırlamak için kek hamurunuzu doğru bir şekilde hazırlamanız gerekmektedir. Profesyonel olarak pasta yapmayı düşünüyorsanız bir mikser kullanmanız gerekmektedir. Pasta kekinizi pişirmek için ise kelepçeli kek kalıbı kullanmanız gerekecektir. Pandispanya yapımında un, şeker ve yumurta kullanmanız gerekir. 

     Pasta hamuru için;

     

    3 yumurta,

     

    1 su bardağı şeker,

     

    1 su bardağı un,

     

    8 kaşık yoğurt,

     

    1/2 su bardağı sıvı yağ,

     

    1 paket kabartma tozu,

     

    1 paket vanilya kullanmanız gerekecektir.

     

     Kakaolu bir kek isterseniz kek harcının içerisine kakao eklemeyi de tercih edebilirsiniz. Lezzetli bir pasta hazırlamanız için hazırlayacağınız kekin çok ince ve çok yumuşak olmaması gerekmektedir. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Pastacı kreması da pasta hazırlanırken kullanılmakta olan en önemli malzemelerden birisidir. Kremanın tadının ağır olmaması ve iyi olması pastanın lezzetini artırmaktadır. Pastanın kat aralarına pastacı kreması sürdükten sonra pastanızı krem şanti ile kaplamayı da tercih edebilirsiniz. Pastacı kremasını hazırlamak için ise süt, tereyağ, un ve margarin kullanmanız gereklidir.

    2 su bardağı süt,

     

    3 yumurta sarısı,

     

    1 çay bardağı şeker,

     

    1/2 çay bardağı un,

     

    1 tatlı kaşığı nişasta pastacı kremasının hazırlanması için gerekli olan malzemelerdir. 

     Gerekli olan tüm malzemeler tencereye alındıktan sonra sürekli olarak karıştırılarak pişirilmesi gerekmektedir. Pastacı kreması kıvam aldıktan sonra içerisine isteğe göre labne peyniri de eklemeyi tercih edebilirsiniz. Buzdolabına alarak kremayı kullanmadan önce soğutmanız gerekir.

     Evde Değişik Pasta Tarifleri

     Hazırladığınız pasta keki ve pasta kremasını birleştirerek güzel pastalar elde edebilirsiniz. Hazırladığınız pandispanyayı üç eşit parçaya bölerek her katını ılık süt ile ıslatmanız gerekir. Islattığınız pasta katlarının içerisine hazırlamış olduğunuz pastacı kremasını eklemeniz gerekecektir. Her kata krema sürdükten sonra pasta kekini üst üste dizmeniz gerekir. 

     Pastanın içerisine isteğinize göre çikolata parçaları veya çeşitli meyveler eklemeyi tercih edebilirsiniz. Pastanızı hazırladıktan sonra ise üzerini istediğiniz şekilde krema ile süsleyebilirsiniz. Son olarak ise pastanın içerisinde kullandığınız meyveleri ve çikolataları da pastayı süslemek için kullanmayı tercih edebilirsiniz. Hazırladığınız pastayı 1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow