hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyaz Nasıl Yapılır? Evde Piyaz Tarifi...

    Piyaz Nasıl Yapılır Evde Piyaz Tarifi...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Herkesin iştahını açan ve zevkle yenen piyazı evde yapmak oldukça basittir. Özellikle çoğu evde yer alan malzemeler ile oldukça lezzetli bir piyaz yapmanız son derece rahat olur. Ayrıca birçok yemeğin yanında piyazı zevkle tüketmek mümkündür. Ayrıca içeriğinden dolayı son derece önemli bir besin kaynağı olduğunu da söyleyebiliriz. Hem sağlıklı hem de lezzetli olması dikkat çekmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyaz Nasıl Yapılır?

    Piyazın aslında birçok yapılış şekli vardır. Yani yöreden yöreye farklı piyaz yapılışları bulunur. Tabi piyaz denildiği zaman akla kuru fasulye ve kuru soğan gelir. Yani piyaz yapmak için öncelikle bu iki malzemeye sahip olmak gerekir. Zaten genel olarak bakıldığı zaman piyazın evde bulunan temel malzemelerden meydana geldiği görülür. 

    Evde Piyaz Tarifi

    Evde piyaz yapmaya öncelikle malzemeleri hazırlayarak başlayalım. Verilen malzemeler 2 kişilik olarak sunulmuştur. Siz kendi isteğinize göre miktarı arttırabilirsiniz. 

    Piyaz malzemeleri:

    1 su bardağı dolusu kuru fasulye

    1 tane orta boy kuru soğan

    2-3 dal taze soğan

    1 tane orta boy domates

    7-8 dal maydanoz

    1 adet küçük boy limon

    Zeytinyağı

    Tuz

    Karabiber

    Kırmızı pul biber

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sumak

     Piyaz yapılışı:

     Not: 1 bardak kuru fasulyeyi 1 gece önceden kap içerisine alarak üzerine su ekleyin. Bu şekilde geceden sabaha kadar bekletin. 

     1- Önceden suda bekletilen fasulyeleri tencereye koyarak üzerini geçecek seviyede su ekleyin. Ocağa alarak yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra suyunu süzerek fasulyeleri kenara alın. 

     2- Kuru soğanı piyazlık (uzun ay şeklinde) doğrayın. Taze soğanı ve maydanozu incecik kıyın. 1 adet domatesi ise küçük küpler halinde doğrayın. 

     3- Derin bir kaba tüm doğranan malzemeleri alın ve iyice karıştırın. Bu aşamada domatesi en son eklemek daha doğru olur. 

     4- Malzemelerin eklendiği kabımıza fasulyeleri de ekleyelim. Daha sonra içerisine tuz serpelim ve limon sıkalım. Zeytinyağı ve diğer baharatları da ekledikten sonra karıştıralım. Piyazımız hazır. Afiyet olsun. 

     Nefis Piyaz Yapımı İçin Püf Noktalar Nelerdir? 

     - Piyaz geleneksel olarak kuru fasulye ile yapılır. Ancak arzu eden kişiler barbunya kullanarak da piyaz yapabilirler. 

     - Kuru fasulyeyi bir gün önce suda bekletip sabah süzmeyi unutmayın. Ayrıca fasulye ne diri ne de tam yumuşak olacak. Buna göre haşlamaya dikkat edin. 

     Piyaz Hangi Yemeklerin Yanına Gider? 

     Piyaz aslında birçok yemeğin yanına yakışan bir üründür. Tabi arzu eden kişiler piyazı olduğu gibide yiyebilirler. Ayrıca piyaz en çok köfte, et ve balık gibi yemeklerin yanına gider. Genel olarak salata mezesi olarak geçmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow