hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Protein İçeren Besinler Nelerdir? Proteini En Yüksek Gıdalar...

    Protein İçeren Besinler Nelerdir Proteini En Yüksek Gıdalar...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Yaşamın devamlılığı için en önemli temel besin kaynakları içerisinde protein gelir. Vücudun aynı zamanda yapı taşı olarak da öne çıkan protein, aminoasitlerin bir araya gelmesi ile kimyasal tepkime üzerinden öne çıkar. Vücut kasları başta olmak üzere pek çok yapının bütünleşmesi konusunda en önemli destektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu doğrultuda vücut ise devamlı olarak protein ihtiyacı duyar. Bunu sağlamak için ise başta organik olmak üzere pek çok farklı yiyecek türünü kullanmak mümkün. Özellikle kırmızı et, beyaz et, süt ve yeşillikler olarak genel çerçevede pek çok yiyecek türü bu konuda öne çıkar.

     Protein İçeren Besinler Nelerdir?

     Hücre onarımı ile birlikte kas gelişimi konusunda en önemli yapı taşı olarak protein öne çıkar. Vücudun temeli olarak da ifade edilebilecek olan protein, günümüzde birçok farklı organik besin kaynağında yoğun şekilde bulunur.

     - Kırmızı et

     - Beyaz et

     - Süt ve süt ürünleri

     - Baklagiller

     - Badem

     - Kabak çekirdeği

     - Kuru incir

     - Balık

     - Yumurta

     - Kinoa

     - Kepekli ekmek

     - Brokoli

     Bu şekilde yukarıda verilen farklı besin kaynaklarının içerisinde değişik oranlarda protein bulunur. Böylece protein ihtiva eden besin kaynaklarının dengeli şekilde tüketilmesi, vücudun gerekli yapı taşını elde etmesine olanak verir.

     Proteini En Yüksek Gıdalar

     Genelde besin kaynağı olarak günümüzde birçok farklı yiyecek türünde protein bulunur. Ancak özellikle boğazlarında miktar açısından yüksek oranda protein yer alır. Özellikle bunlar içerisinde kırmızı et ve beyaz et ile birlikte yumurta ön plana çıkar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Genelde vücut geliştirme ile ilgilenen kişilerin en çok tercih ettiği yüksek proteine sahip besin kaynakları arasında gelir. Tabii yeşillik olarak brokoli, baklagiller ve badem gibi yiyecek türleri de öne çıkar. Elbette bütün farklı besin kaynakları üzerinden protein ihtivası için dengeli şekilde tüketmek büyük önem taşır.

     Proteinin Önemi Nedir?

     Hücre onarımı konusunda protein en önemli yapı taşı olarak öne çıkar. Vücudun yara alması, zayıf düşmek ya da herhangi bir hastalık söz konusu olduğunda önemli potansiyel teşkil eder. Aynı zamanda vücudun farklı bölgelerindeki kas kütlesinin gelişmesine katkı sağlayan en önemli yapı taşıdır.

     Bacak ve kol ile beraber karın ve kalça gibi pek çok bölgedeki kasların gelişimine doğrudan etki yapar. Ayrıca kansızlığı önler ve vücut direncini önemli oranda güçlü tutar. Bu ve benzeri gibi sebeplerden dolayı dengeli şekilde protein içeren yiyecekleri tüketmek gerekir.

     Protein İçeren Yiyecekler

     Çocukluktan itibaren yetişkin döneme kadar her yaş kriteri için protein tüketmek her daim önemlidir. Bu noktada özellikle kırmızı ve beyaz et ile birlikte yumurta büyük önem taşır. Çünkü bu besin kaynakları önemli oranda protein ihtiva eder. Elbette brokoli ve badem ile baklagiller gibi farklı yeşillik türleri de yine proteini yüksek oranda barındır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow