hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Salatalık Besin Değeri: Salatalık Kaç Kalori?

    Salatalık Besin Değeri: Salatalık Kaç Kalori
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak herkesin hayalidir. İdeal vücut ölçüleri ve kiloya kavuşmayı herkes ister. Kilo vermek için de uzman yardımı alma imkanı bulunmayan kişiler için pek çok alternatif vardır. Az kalorili besinlerle beslenmek de bu alternatifler arasında yer alır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Salatalık Besin Değeri

     Salatalığın 100 gramının içinde yaklaşık olarak 15 kalori bulunur. Salatalığın 1 adedinde ise (120 gr) 18 kalori vardır. Salatalığın 100 gramı 3.63 gram karbonhidrat, 0.11 gram yağ, 0.65 gram protein, 0.5 gram lif içerir.

     Salatalık, kolay bir şekilde ulaşılabilen ve ülkemizde çok sık tüketilen bir besindir. Sebze sınıfına giren bu sağlıklı besin, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde tarih boyunca pek çok kültürde sofraların en önemli lezzetleri içinde kendine yer buluyor.

     Bahar aylarında bolca yenebilen, seracılığın gelişmesinden sonra da ise her mevsim kolaylıkla bulunabilen salatalık, düşük kalorisine rağmen mideyi tok tutmaya yardımcı olur. Büyük oranda sudan meydana geldiği için çok fazla miktarda yenmesinde herhangi bir sakınca bulunmuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Mideye olan faydasının yanında cilt güzelliğini ve sağlığını koruma konusunda da çok etkili olan bu sebze, vücudun su ihtiyacını karşılaması ile de ön plana çıkıyor.

     Salatalık Kaç Kalori?

     Salatalık, su oranı çok yüksek ve kalori değeri oldukça düşük olan bir besindir. Kilo vermek ya da ideal kiloyu korumak için uygulanan diyet programlarında bol ve sık miktarda kullanılabilen bir yiyecektir. Kilo kontrolünü sağlama ve zayıflamak amacı ile diyet programı uygulayan bazı kişiler için acıkma durumlarında salatalık tüketmek ise, ideal bir seçimdir.

     Kilo vermeyi düşünen pek çok kişi ise, 1 salatalığın kaç kalori olduğunu merak ediyor. A vitamini, C vitamini, demir, B12 vitamini ve kalsiyum bakımından çok zengin, fazla kalori almadan açlığı bastırma konusunda çok iyi bir yardımcı olan salatalığın kalori miktarı ise şöyledir:

    100 gramlık orta boy bir salatalığın içinde 15 (kcal) kalori bulunur.

    100 gramın altındaki küçük boy bir salatalığın ortalama kalori değeri ise, 9 (kcal) kaloridir.

    1 adet yaklaşık 120 gram kadar büyük boy salatalık ise, 20 (kcal) kaloridir.

     Kilo Vermede Salatanın Önemi

     Özellikle kilo verme için diyet programı uygulayan kişilerin sıkça tercih ettiği besinler arasında yer alan domates, söğüş salata ve salatalıkların iri iri doğranarak bir araya getirilmesi sonucunda yapılır. İsteğe bağlı olarak söğüş salatanın içine kimi zaman yeşilbiber de eklenebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Kilo vermek isteyen kişiler tarafından sıkça kullanılan salata kaç kalori yakar sorusu ile de ön plana çıkar. Ama bu konuda yanlış bir inanış bulunuyor. Salata tüketimi, aslında kalori yakmaya değil, vücuda çok daha az besleyici ve kalorili besinler alınması şeklinde kilo vermeye yardımcı olur.

     Folik asit, C vitamini ve lif bakımından oldukça zengin olan söğüş salata diyet programı uygulayan kişiler için de yüksek enerji veren ve tok kalmaya yardımcı olan düşük kalorili ve çok iyi bir seçenektir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow