hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Simit Besin Değeri: Simit Kaç Kalori?

    Simit Besin Değeri: Simit Kaç Kalori
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Simit Türk kültürünün vazgeçilmez öğelerinden biridir. Çıtır yapısı ve eşsiz tadıyla çok fazla kişinin severek tükettiği besinler arasına girmektedir. Kahvaltılarda ve gün içerisinde çayın yanında tüketilen simidin besin değerleri de çok fazla kişi tarafından merak edilmektedir. 1 adet simit 228 kaloridir. Simidin yarısında ise 108 kalori yer almaktadır. Simidin kalori oranını değiştiren durumlardan biri de kullanılan susam miktarıdır. Pişirilme oranı ve çıtır olması da simidin kalori miktarını değiştirmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

      Simit Besin Değeri: Simit Kaç Kalori?

     Simit çeşitlerinin her biri farklı gramlarda ve kalori oranlarında hazırlanmaktadır. Çok fazla kişi istediği simit türünü seçerek besin değerlerini de incelemektedir. 100 gr simit içerisinde toplamda 272 kalori yer almaktadır. Orta boy simitte ise 108 kalori bulunur.

     Besinlerine dikkat eden kişiler için tam tahıllı ve kepekli simit çeşitleri de hazırlanmaktadır. Kepekli simit 200 kalori içermektedir. Tereyağlı simit içerisinde ise 130 kcal bulunur. Son zamanlarda çekirdekli ve çekirdeksiz simit çeşitleri de hazırlanmaktadır. Çekirdekli simit 120 kalori olarak bilinmektedir.

     Simit Besin Değerleri Nedir?

     Simit besin değerleri içerisinde 100 gr üzerinden;

     272 kcal

     %7,6 protein

     %32,1 karbonhidrat

     %12,8 yağ, içermektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Simidin Vücuda Faydaları Nelerdir?

     Simit insan sağlığı için de faydalı olan besinlerden biridir. Karbonhidrat besin grubu içerisine girmesi de bu lezzetin farklı şekillerde tüketilmesine yardımcı olmaktadır. Çıtır simit güne başlarken daha enerjik ve hareketli olmamızı sağlar. Aynı zamanda kişiler için antioksidan görevi üstlenen susam desteği oluşturur.

     Susamı bol olan simit, vücuda sağlıklı yağlar kazandırır. Kilo vermek isteyenlerin de tükettiği simit sağlıklı bir karbonhidrat alımı sağlar. 1 gr üzerinde toplam 3 kalori bulunmaktadır. Günün her saati tüketilebilen simit hem sağlıklı hem de doyurucu olan gıda ürünlerinden biridir.

     Sağlıklı Besin Tüketimini Destekleyen Simit İçeriği Nedir?

     Sağlıklı besin tüketimini destekleyen simit içeriğinde karbonhidrat ve yağlar bulunmaktadır. Fakat fırın ateşinde pişirilmesi bu içeriğini tamamen sağlıklı yapmaktadır. Lezzetli ve sağlıklı olan bu besin kalorisi az ve tok tutuculuğu yüksek karbonhidrat ürünlerinden biridir. Çok fazla kişi güne simit ile başlamaktadır. Enerji aktarımı sağlayan bu besin kalori alımını da azaltmaktadır.

     Simit içerisinde E ve A vitaminleri bulunmaktadır. Bu vitaminler cildi yenilemeye yardımcı olur. Üstelik E vitamini saç ve tırnakların da hızlı uzamasını destekler. Vücuda kazandırdığı sağlıklı yağlar vücudun yağ tutuculuğunun da önüne geçmektedir. Bu nedenle aralıklı olarak tüketilmesi önerilen besinlerden biridir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow