hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Simitin Besin Değeri: Simitin Kaç Kalori?

    Simitin Besin Değeri: Simitin Kaç Kalori
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Ülkece ortak şekilde en sevilen hamur işleri içerisinde şüphesiz simit önde gelir. Aynı zamanda hem günlük karın doyurması hem de sabah kahvaltılarda keyifle tüketim imkanı vermesi üzerinden değerlendirilir. Tabii simit aynı zamanda belli bir kalori sağlar. O yüzden bu kaloriyi bilmek ve dikkat etmek suretiyle simit tüketmek büyük önem taşır. Genelde 1 adet orta boy susamlı simit 100 gram etmektedir. 100 gram bir simit ise 272 kcal eder. Tabii aynı zamanda birçok farklı besin kaynağını tutması üzerinden de öne çıktığını söylemek mümkündür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

      Simitin Besin Değeri: Simitin Kaç Kalori?

     Sabah kahvaltılarını ve gün içerisindeki öğünlerin vazgeçilmezleri arasında simit gelir. Lezzetli susam ile birlikte yanında çay ve peynir eşliğinde harika bir lezzet sağlar. En güzel hamur işlerinin yanında aynı zamanda belli bir kalori ortaya çıkarmaktadır.

     Bu kaloriyi daha iyi anlayabilmek için bir adet standart simit üzerinden ifade etmek gerekir. Yani 1 adet orta boy simit 100 gram etmektedir. 100 gram simit ise 272 kcal sağlar. O yüzden bu kaloriyi bilmek suretiyle gün içerisinde simit tüketirken nelere dikkat edilmesi gerektiği anlaşılabilir. Tabii gramajına bağlı olarak ve büyüklüğüne göre yine kalorisi farklılık yaratabilir.

     Simitin Besin Değerleri

     En lezzetli ve sevilen hamur işleri arasında bulunan simit aynı zamanda farklı besin değerleri üzerinden öne çıkar. Simidin sağlamış olduğu besin değerlerini anlayabilmek için 1 adet, yani 100 gram simidin miktarına bakmak gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     - 272 kcal

     - Toplam yağ 1,5 gram

     - Sodyum 439 mg

     - Potasyum 165 mg

     - Karbonhidrat 49 gram

     - Diyet lifi 4,1 gram

     - Şeker 6 gram

     - Protein 10 gram

     Yukarıda verilen farklı değerleri ile birlikte 100 gramlık, yani 1 adet orta boy simit içerisinde ki besin değerleri öne çıkmaktadır. Sağlıklı ve lezzetli şekilde gün içerisinde bir tane simit tüketmek yeterlidir.

     Simitin Faydaları Nelerdir?

     Yağ ve enerji değeri çok yüksek olan simit gün içerisinde ki enerji miktarını dengeleyebilir. Aynı zamanda potasyum, kalsiyum, sodyum ve magnezyum gibi minerallerin yanı sıra B vitamini açısından da zengindir. Diğer yandan bağışıklık sistemini güçlendirici bir etkisi olduğu için önemli yer tutar.

     Aynı zamanda demir ve vitamin bakımından da zengin bir besin kaynağı olarak ön plana çıkmaktadır. Gün içerisinde ihtiyaç duyulan bu kaynakların belirli bir kısmını giderme olanağı sağlar. Tabii kalorisi üzerinden gün içerisinde dengeli biçimi tüketmek önemlidir. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow