hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır? Evde Şifalı Tarhana Çorbası Tarifi...

    Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır Evde Şifalı Tarhana Çorbası Tarifi...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Tarhana çorbası özellikle kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından birisi olarak bilinmektedir. Lezzetli bir tarhana çorbası yapmak için evde hazırlanan tarhanayı kullanabileceğiniz gibi hazır satılan ev tarhanalarını alarak da çorbanızı hazırlamayı tercih edebilirsiniz. Besleyici değeri oldukça yüksek olan tarhana çorbasının aynı zamanda lezzetiyle de çok sevilen bir çorba olduğunu söylemek mümkündür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

     Tarhana çorbasının yapılması için öncelikle toz tarhana bulunması gerekmektedir. Toz tarhanayı kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi ev tarhanası yapan yerlerden de satın alabilirsiniz. 

    4 yemek kaşığı toz tarhana,

    1 yemek kaşığı domates salçası,

    1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ,

    1 yemek kaşığı kuru nane,

    1 çay kaşığı tuz,

    1 diş rendelenmiş sarımsak,

    7 su bardağı su 

     Tarhana çorbası yapmak için gerekli olan malzemeler olarak bilinmektedir. Toz tarhanayı tencereye direk dökmeniz halinde topaklanma sorunu yaşayabilirsiniz. Öncesinde oda sıcaklığında bulunan bir suyla toz tarhanayı karıştırarak çorbaya eklemeniz durumunda topaklanma sorunu yaşamadan çorbanızı hazırlamanız mümkün olacaktır.

     Tarhana çorbası hazırlarken kullandığınız su oda sıcaklığında olmalıdır. Kaynar su ile çorba yapmanız durumunda ise çorbanızın topaklanacağını söylemek mümkün olmaktadır. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Evde Şifalı Tarhana Çorbası Tarifi

     Kış aylarında ve özellikle hasta olunduğu zaman akıllara ilk gelen çorbalardan birisi de tarhana çorbası olarak bilinmektedir. Tarhana çorbası besleyicilik değeri yüksek olan çorbalardan birisi olarak ifade edilebilir. Çorbanın hazırlanması sırasında dikkat edilmesi gereken önemli püf noktalar bulunmaktadır.

     Gereken konulara dikkat edilmesi sayesinde ise lezzetli bir çorba hazırlanması mümkün olmaktadır. Çorbaya lezzet katması açısından ise içerisine et suyu veya tavuk suyu eklemeyi de tercih edebilirsiniz. 

     Toz tarhanayı bir karıştırma kabına aldıktan sonra üzerine eklenecek olan 2 bardak suyla birlikte çırpıcı yardımıyla karıştırılması gerekir. Bu sırada bir çorba tenceresinin içerisine tereyağı eklenerek eritilir. İçerisine salça eklenerek kavrulur.

     Salçanız güzelce kavrulduktan sonra ise suda yumuşayan tarhananın tencereye eklenmesi gerekir. Hemen arkasından kalan 5 su bardağı su da çorbaya eklenerek karıştırılmaya devam edilir. 

     Tarhana çorbası yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktalardan birisi de çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edilmesi gerekmektedir. Çorbanın kaynamasının ardından ise içerisine tuz ve kuru nane eklemeyi tercih edebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Son olarak da 1 diş sarımsağı çorbanın içerisine ekledikten sonra çorba koyulaşarak kıvam alana kadar kısık ateşte kaynatmaya devam etmeniz gerekmektedir. Çorbanızın çok koyu kıvamlı olması durumunda ise üzerine sıcak su ekleyerek çorbanın kıvamını bir miktar açmayı tercih edebilirsiniz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow