hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaş Pasta Nasıl Yapılır? Evde Enfes Yaş Pasta Tarifi...

    Yaş Pasta Nasıl Yapılır Evde Enfes Yaş Pasta Tarifi...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Yaş pasta genel olarak özel günlerde tükettiğimiz tatlılar arasında yer almaktadır. Birbirinden leziz yaş pasta tariflerini evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Eşsiz lezzete sahip olan çikolatalı veya meyveli yaş pastaları mutfağınız da son derece lezzetli bir şekilde hazırlamanız mümkün olmaktadır. Damak zevkinize en uygun şekilde pastalarınızı kendiniz hazırlayabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaş Pasta Nasıl Yapılır?

     Yaş pasta büyük küçük herkesin severek tükettiği lezzetler arasında yer almaktadır. Özel günlerin vazgeçilmezler lezzetleri arasında yer alan yaş pasta, yumuşacık pandispanyası ve özel kremasıyla en sevilen tatlı tariflerinden birisidir. Birçok güzel anımızda ve yapılan kutlamalarda tercih edilen yaş pastaları siz de hazırlayabilirsiniz. Yaş pastanın pandispanyası için;

    6 adet yumurta,

    1 su bardağı toz şeker,

    1/2 çay bardağı sıcak su,

    1 su bardağı mısır nişastası,

    1 su bardağı un,

    1 çay kaşığı kabartma tozu

    Yaş pasta kremasının hazırlanması için;

    1 litre süt,

    1 adet yumurta sarısı,

    1 yemek kaşığı tereyağı,

    1 paket krema,

    1 paket vanilin,

    3/4 su bardağı toz şeker,

    4 yemek kaşığı nişasta,

    4 yemek kaşığı un 

    Ganaj için ise;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    400 gram kuvertür çikolata,

    400 ml sıvı krema kullanmanız gerekmektedir. 

     Yaş pasta yapmak için kelepçeli kek kalıbı kullanarak istediğiniz yaş pasta şeklini elde edebilirsiniz. Pandispanyayı fırından çıkardıktan sonra kesmeden önce soğumasını beklemeniz gerekir. Kalıp ölçüsü olarak ise 16-20 cm boyutunda çember bir kek kalıbı kullanmayı tercih edebilirsiniz. 

     Evde Enfes Yaş Pasta Tarifi

     Pandispanya hamurunu hazırlamak için yumurtaları ve sıcak suyu yüksek devirde çırparak güzel bir şekilde köpürtmeniz gerekir. Yumurtalar köpürmeye başladığında azar azar içerisine şeker ekleyerek 10 dakika daha çarpmaya devam ediniz. Ayrı bir kap içerisinde un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırarak sıvı karışımın içerisine bir spatula yardımıyla karıştırabilirsiniz.

     Karıştırma işlemini alttan üste doğru dairesel hareketlerle yapmanız gerekmektedir. Bu aşamada kesinlikle çırpıcı kullanmamanız gerekir. Kelepçeli kalıbın içerisine bir yağlı kağıt yerleştirdikten sonra harcınızı kalıba dökebilirsiniz. Daha önce ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirmeniz durumunda pandispanyanız hazır olacaktır. 

     Ganajı hazırlamak için ise kısık ateşte sıvı kremayı ocağa alarak kaynama noktasına getirmelisiniz. Ardından kremayı ocaktan aldıktan sonra çikolatayı içine ekleyerek eriyene kadar karıştırmanız gerekmektedir. Pastacı kreması için ise tüm malzemeleri tencereye alarak muhallebi kıvamı alana kadar karıştırmalısınız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Son olarak ocaktan aldığınız pastacı kreması soğuduktan sonra içerisine krema ve krem şanti ekleyebilirsiniz. Kekin tüm katlarına kremasını sürdükten sonra en son üstüne ganaj dökerek sunuma hazırlayabilirsiniz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow