hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yoğurt Besin Değeri: Yoğurt Kaç Kalori? Tam Yağlı Yoğurt Besin Değerleri...

    Yoğurt Besin Değeri: Yoğurt Kaç Kalori Tam Yağlı Yoğurt Besin Değerleri...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Yoğurdun 100 gramında yer alan kalori ve diğer detaylar sıklıkla araştırılıyor. Tam yağlı yoğurdun besin değerleri sağlıklı ürünü tüketmek isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. İşte yoğurdun besin değerleri hakkında bilinmesi gerekenler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yoğurt Besin Değeri

     Yoğurdun 100 gramında 4,9 gram karbonhidrat, 3 gram protein, 140 gram A vitamini ve 1 gram da C vitamini vardır. 100 gram yoğurtta 132 gram potasyum, 111 gram kalsiyum vardır ve toplam kalori miktarı da 62 kaloridir.

     Yoğurt Kaç Kalori?

     Yoğurdun 100 gramında 62 kalori, 180 gramında (1 su bardağı) ise 112 kalori bulunur. Yoğurt sağlıklı bir besin kaynağı olduğu için diyetlerde de ara öğünlerde ya da yemeğin yanında verilir. 

     Tam Yağlı Yoğurt Besin Değerleri...

     Tam yağlı yoğurdun 100 gramında 155 gram potasyum, 46 gram sodyum, 13 gram kolesterol, 3,25 gram yağ, 3,47 gram protein ve 4,66 gram karbonhidrat bulunur. Ayrıca tam yağlı yoğurtta 0,05 gram demir, 0,5 gram c vitamini, 99 gram A vitamini ve 121 gram da kalsiyum vardır. 1 orta boy tam yağlı yoğurdun kalorisi 122 kaloridir. Tam yağlı yoğurdun 100 gramında ise 61 kalori bulunur. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Yoğurdun Faydaları Nelerdir?

     Sağlık için faydalı etkileri arasında yararlı bakteriler bulundurması ve kalsiyum bakımından da zengin olması vardır. Süt maya aşamasındayken içindeki laktozun belirli kısmı parçalanır ve bu da laktoz içeriğinin düşmesini sağlar. Bu sayede laktozu sindirme sorunu olan kişiler ve süt tüketmeyenler de yoğurdu daha kolay şekilde tüketirler.

     Tüketilmesinden 1 saat sonra sütün sadece %30'u sindirilirken yoğurdun ortalama %90'ı sindirilir. İçerisinde proteinler yoğurdun daha kolay sindirilmesini sağlar ve bu sayede mide ya da bağırsakta şişkinlik, gaz gibi sorunların ortadan kalkmasına yardım eder.

     Yoğurdun içindeki probiyotik bakteriler bağırsakları düzenler ve bu sayede bağırsaktaki yararlı bakterilerin sayısı artar. Bununla beraber hastalık yapan bakterilerin de çoğalması engellenmiş olur. Bağırsakta yararlı bakteriler çoğalınca bağışıklık sistemi güçlenir ve besinler daha kolay bir şekilde sindirilir. 

     Yoğurt Nasıl Mayalanır?

     Tencereye koyulan sütün orta ateşte ve tahta kaşıkla karıştırılarak arada bir havalandırılması gerekir. Kaynamaya başlayan yoğurdu 6-8 dakika daha aynı şekilde kaynatmaya devam edin ve süt yükseldiği zaman kısık ateşe alarak 10 dakika daha kaynatın Kaynayan sütü ocaktan aldıktan sonra oda sıcaklığında biraz bekletin.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Mayalanma en ideal 42-45 derece arasında olacağından bu arayı kaçırmamak yoğurdun daha iyi mayalanması için önemlidir. Serçe parmağınızı süte batırarak ne sıcak, ne soğuk olduğunda mayalanma derecesine geldiğini anlayabilirsiniz. Mayayı başka bir kapta mayalanmak için beklenen sütle karıştırın ve sütün içine yavaş bir şekilde karıştırmaya devam ederek ilave edin.

     Mayayı ekledikten sonrasında kapağını kapatın ve kabı bir battaniye ya da örtü gibi sıcak tutacak kumaşlara sarın. Burada 4-6 saat dinlenen kabı buzdolabına koyabilir ve ertesi gün de yoğurdu tüketmeye başlayabilirsiniz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow